Nordisk samarbejde sætter all time-rekord i samproduktioner

I et år med alle de benspænd, pandemien medførte, satte partnerne i Nordvision ikke desto mindre fuldt blus under samarbejdet. Aldrig tidligere har partnerne produceret så meget indhold sammen som i 2021, når man måler antallet af samproduktioner

Generalsekretær Henrik Hartmann betegner året som det måske strategisk vigtigste i samarbejdets historie, fordi partnerne har investeret i hinandens indhold i hidtil uset omfang.

Samproduktioner efter genre 2021

Årsrapport 2021

Denne saken er en del av Nordvisions årsberetning for året som har gått.

Pressemeldinger:

Særligt børneområdet overgik alle forventninger ved at overgå en ambitiøs målsætning i det nye dramasamarbejde B14. Året bød på ikke færre end 24 nordiske børnedramaserier – 10 flere end målsætningen.

Samproduktion og udvikling – antal pitches 2021

Året bød også på en usædvanlig stor appetit på at producere ungt dramaindhold, godt hjulpet på vej af en uventet ekstra million kroner.

Og så leverede NRK’s dramaserie ’Exit’ en vaskeægte segmentknuser ved at trække også de unge seere ind på de nordiske public service play-tjenester i et omfang, der gør serien til den største streaming-succes efter fire år og 48 serier i N12-samarbejdet.

NV-samarbejdet 2021 – Samlet resultat