Hvis du har planlagt å søke penger i Nordvisionsfondet denne våren så er fristen den 7. mai. Du kan søke utviklings- eller produksjonsstøtte, og de fleste som søker støtte har allerede fått en eller flere partnere til sitt prosjekt via programgruppemøtene som har blitt avholdt i løpet av våren. Hvis du ikke har det så kan vi prøve å hjelpe deg med det også.
Enten du har søkt før, eller dette er aller første gang, tilbyr vi i Nordvision hjelp så du får din søknad avgårde i tide. Det eneste du skal gjøre er å kontakte oss for å booke et møte, så fikser vi resten. Vi avholder møtene på Teams og det tar ikke så mange minutter.
Nederst i denne saken finner du en knapp som du kan trykke på for å booke en tid.
Før du møter oss på Teams skal du ha styr på følgende:
- Hvilken/hvilke kringkastere/bolag er med som samprodusenter?
- Hvor mange penger som kommer fra ditt eget budsjett? (Own contribution)
- Hvor mye skal hver co-produsent betale?
Så hva venter du på? Trykk på knappen under og sett opp et møte!
Du antakeligvis også svar på mange av dine spørsmål på denne siden..
Hvordan søke penger fra Nordvisionsfondet?
1. Hvem kan søke?
2. Hvordan søker jeg?
Fondet har deadline to ganger i året – i mai og november. Hvis du ønsker at søknaden hastebehandles mellom deadlines, bes du kontakte oyes@dr.dk.
Søknaden skal oppfylle de aktuelle krav om prosjekters innhold og finansiering, og ha støtte i eget bolag, som betyr at du må ha en godkjenning fra en programsjef eller bestiller.
Hvis det er et utviklingsprosjekt så skal det også være en bestiller (eller tilsvarende) sitt ønske at dette utvikles, mens hvis det er en samproduksjon så må det være et prosjekt som har blitt bestilt.
Les mer i vår guide på norsk
3. Hvor mye penger kan jeg søke om?
– Hvis du søker utviklingsstøtte (research & development) så kan du søke om inntil 20.000 Euro.
– Hvis du søker om produksjonsstøtte så kan du som hovedprodusent søke om støtte fra fondet tilsvarende maksimalt 50 % av din egenandel.
Alle former for støtte krever i utgangspunktet at minst et annet Nordvisionsbolag er med som samprodusent. For produksjonsstøtte skal samprodusentbidraget være minimum 10 % av søknadssummen (2 % for RUV og Svenska Yle, 1 % for KNR og KVF). Denne egenandelen kan vanligvis ikke finansieres gjennom fonden.
4. Hvordan finner jeg samprodusenter?
For mer informasjon om programgruppemøter og deltakelse, se møtekalender eller kontakt sekretariatet.
5. Når får jeg svar?
Søkere som har fått utviklingsstøtte vil få beskjed av Nordvisionssekretariatet sammen med informasjon om kontrakt og utbetalinger av støtten.
Alle tildelinger blir dessuten publisert på http://www.www.nordvision.org/nordvisionsfonden/utdelade_stoed/
6. Hva skjer når min søknad bevilges støtte?
Hvis du får innvilget din produksjonsstøttesøknad får du utbetalt første rate (50%) etter anmodning til fondsstyrekontakten i ditt bolag. Andre rate utbetales ved prosjektets ferdigstillelse.
7. Hvem er fondsstyrekontakt i mitt bolag?
Styrelt har fem medlemmer og velger selv sin ordfører. Nordvisionssekretariatet er ansvarlig for den daglige drift.
Bolagenes fondsstyrelsesmedlemmer:
DR:
Mette Skou Lauridsen
Saksbehandler: Nikolaj Vitting
NRK:
Elisabeth Mjøs
Saksbehandler: Andre Haglund
RUV:
Birgir Sigfusson
SVT:
Karin Tideström
Saksbehandler: Christian Wistrand
Yle:
Johanna Törn-Mangs (Ordfører)
Ville Vilén (Yle)
Nordvisionssekretariatet er sekretær for fondet.
8. Hva er Nordvisionsfondets søknadsfrister?
Du finner også en oversikt over den kommende deadline i vår møtekalender.
9. Hva kreves for å søke om produksjonsstøtte?
Hovedprodusent kan søke om støtte fra fondet tilsvarende maksimalt 50 % av sin egenandel.
I tillegg må man ha med minst en Nordvisionspartner som samprodusent. Det totale samprodusentbidraget skal være minimum 10 % av søknadssummen (2 % for RUV og Svenska Yle, 1 % for KNR og KVF). Denne egenandel kan vanligvis ikke finansieres gjennom fonden.
For eksempel: Hvis man søker om en million kroner fra fonden skal man selv bidra med minimum en millioner, samt bidrag fra minimum et annet Nordvisionsbolag tilsvarende minimum 100.000 (evt. 20.000 fra RUV eller Svenska Yle eller 10.000 fra KNR eller KVF). Både hovedprodusent og samprodusent kan gjerne bidra med mer.
Hvis produksjonen er å regne som en reell samproduksjon, hvor flere bolag deler likt på finansiering eller gjennomføring av produksjonen, kan alle partnere søke som hovedprodusenter i sine nasjonale fond.
Guiden (svenska/English) inneholder flere opplysninger om de aktuelle krav til søknaden.
10. Hva kreves for å søke om utviklingsstøtte?
Det er ingen formelle krav til egenandeler for å få utviklingsstøtte, men det skal være minst en nordisk partner med i søknaden og både hovedprodusent og samprodusent skal bidra med midler til prosjektet.
Bidraget kan godt være i form av ressurser, som arbeidstid eller annet. Maksimumsstøtten til utviklingsprosjekt er vanligvis 20.000 EUR.
Nasjonal bestillerinteresse er en forutsetning for å få støtte.
Guiden (svenska/English) inneholder flere opplysninger om de aktuelle krav til søknaden.
Kontakt Nordvisionssekretariatet for mer informasjon: Henrik Hartmann, +45 24 24 83 05 / hrh@dr.dk eller Øystein Espeseth-Andresen, +45 28 54 40 05 / oyes@dr.dk