Nordvisions sekretariat slår upp dörrarna i Oslo

Med start den första juli så leds det operativa, dagliga arbetet i Nordvision från NRK:s lokaler i Oslo, med den nya generalsekreteraren Arne Helsingen vid rodret. Det nya sekretariatet hoppas på fortsatt livlig kontakt med medarbetarna i nordisk public service.

Efter 18 år i Köpenhamn så inleder Nordvisions sekretariat en ny era då kontoret från den första juli finns hos NRK i Oslo. Ny är också generalsekreteraren Arne Helsingen, även om han under sina 17 år som tv-chef i NRK bekantat sig grundligt med det nordiska public service-samarbetet.

Tommy Nordlund, som de senaste sex åren varit en del av sekretariatet som projektledare, flyttar också med för att tillsammans med Arne bygga upp och vidareutveckla organisationen, nu med bas i Norge.

”Det är en spännande dag för oss, med uppstarten av det nya sekretariatet här i Oslo. Vi har fått en smidig överlämning från det gamla sekretariatet i Köpenhamn och vill tacka Henrik och Øystein för ett strålande arbete. Lyckligtvis är Tommy med vidare och säkrar kontinuitet, och vi ser fram emot att bidra till att vidareutveckla det unika, tillitsbaserade samarbetet i Nordvision”, säger Arne Helsingen.

Nordvisions sekretariat huserar från och med nu hos NRK i Oslo.

Obefintlig tröskel

Både han och Nordlund hoppas att både bekanta och nya medarbetare i Nordvisions medlemsbolag öppet och aktivt vill fortsätta ta kontakt alltid när de har samarbetsidéer, eller är nyfikna på hur Nordvision kunde hjälpa dem att arbeta tillsammans med kollegor i de nordiska länderna.

”Jag är glad, upprymd och ivrig över möjligheten att få ansluta till Nordvisions nya sekretariat för att med all tillgänglig kraft se till att övergången till Norge blir smärtfri, smidig och gynnsam för alla partner. Samtidigt ser jag fram emot att tillsammans med Arne tänka fritt, nytt och kreativt kring hur Nordvision ska utvecklas den kommande tiden. Utan alla nordiska kollegor som brinner för såväl samarbetet som public service-uppgiften så vore Nordvision väldigt fattigt, så jag hoppas verkligen att tröskeln att ta kontakt med oss ska vara obefintlig – vi vill vara lättillgängliga och stöttande”, säger Tommy Nordlund.

Du når sekretariatet enklast genom att skriva e-post:

arne.helsingen@nrk.no

tommy.nordlund@nrk.no