Af Steen Larsen
To gange om året gennem de seneste tre år har etikcheferne fra public service-stationerne i de fire nordiske lande, DR i Danmark, SVT i Sverige, NRK i Norge og YLE i Finland, samt britiske BBC mødtes for at udveksle erfaringer fra arbejdet med at sikre en god etik – eller redaktionelle standarder, som det kaldes i Storbritannien – i programvirksomheden.
”Vi ligner hinanden overraskende meget, og derfor har vi stor gavn af diskutere hverdagens spørgsmål. Fx om man må bære kors eller slør som nyhedsvært og hvilke aktiviteter, medarbejderne kan have uden for arbejdet,” siger DRs etikchef Inger Bach efter mødet, der strakte sig over lidt over et døgn.
Nyttigt at kunne sparre med hinanden
Udover hverdagens problemstillinger bliver der også mulighed for at drøfte morgendagens udfordringer og etikkens placering i medieudviklingen. Denne gang havde etikcheferne fx besøg af DRs tidligere nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen, der talte om de udfordringer globaliseringen medfører.
“Det er meget givtigt for os at mødes,” siger Inger Bach, der også i hverdagen kan drage nytte af samarbejdet mellem landene.
”Det er en aktiv gruppe og vi kan sparre med hinanden. Hvis jeg fx spørger ud i gruppen om de har erfaringer med en given problemstilling, går der sjældent mere end et par timer, inden jeg får svar,” siger hun.
Nyheder
Etikchefer mødtes i DR Byen
Mandag og tirsdag har etikchefer fra nordiske lande og Storbritannien været samlet til etiske drøftelser om hverdagens og morgendagens etiske udfordringer.