SVT: Inloggningen öppnar upp nya utvecklingsmöjligheter

I juni rullade SVT ut möjligheten för användarna att skapa en egen profil på playtjänsten. Tittarna tog väl emot de nya funktionerna, och nu funderar bolagets utvecklingsteam på vilka nya möjligheter som inloggningen för med sig.

SVT:s jämförelsesiffror talar för att bolagets användare varit väl så snabba att ta till sig inloggningen jämfört med andra public service-bolag. Foto: SVT.

Som vi tidigare rapporterade om så har redan över en halv miljon användare använt möjligheten att få egen inloggning på SVT Play.

Fördelarna för användaren är bland annat möjligheten att pausa i programmen och sedan titta vidare på en annan enhet, och att få bättre personliga rekommendationer.

Gensvaret har varit positivt.

”I stort har publiken svarat med ett unisont ’Äntligen!’, säger Sebastian Suarez-Golborne till Nordvision.

Hjälper förstå publikens behov

Han jobbar som en av flera produktägare i ett av SVT Plays olika team.

”Att kunna flytta över sitt tittande mellan plattformar har länge varit användarnas mest önskade feature och utrullningen har skett utan incidenter”, säger han vidare.

Suarez-Golborne menar att inloggningen för med sig klara fördelar även ur SVT:s perspektiv. Det är ett steg på vägen mot att verkligen förstå publikens behov och därigenom kunna vässa såväl tjänsten SVT Play som dess innehåll.

”Vi har så klart mycket data redan utan inlogg, men den är varken persistent över tid eller plattformar och den saknar demografiska data”, säger han.

Nu fortsätter arbetet för att utveckla tjänsterna ytterligare.

”Vi sitter i detta nu och analyserar vilka möjligheter som inlogget öppnar upp för både användarupplevelse och programutveckling. Ett spännande arbete som våra datateam tittar på är att förutspå oinloggade användares ålder utifrån de inloggades beteende”, säger Sebastian Suarez-Golborne.

Tidigare i månaden gick DR ut med att inloggning blir obligatorisk på tjänsten DRTV under nästa år.