DR: Obligatorisk inloggning nästa år

DRTV ska ge användarna en bättre upplevelse genom att kräva inloggning för streamat innehåll från nästa år.

Foto: DR Design.

Tidigare i veckan blev det offentliggjort: DR:s tjänst DRTV kommer med ett nytt och förbättrat inloggningstillstånd, som ska ge varje användare bättre förslag och lyfta fram mer relevant innehåll.

Nästa år blir det obligatoriskt att logga in för att kunna streama innehåll på tjänsten, medan det fortsatt ska vara möjligt att titta på direktsänd tv utan inloggning.

”När man loggar in så får man sin egen förstasida på DRTV. Där kommer det att finnas innehåll som alla danskar kan känna gemenskap kring, och så kommer det att finnas innehåll som är mer personligt relevant för den enskilde. Oavsett om man tittar på DR-innehåll på en surfplatta, tv eller mobil”, säger Lasse Bastkjær Jensen, direktör i DR för Strategi og Brugere.

DR listar flera fördelar med inloggningen.

DRTV känner igen användarna oavsett vilken enhet de använder, tjänsten minns vilka program som setts och hur långt tittaren kommit.

Ett hushåll med flera personer kan registrera ett gemensamt login och så får alla i hushållet en egen underprofil. Vuxna kan också upprätta inloggning för barnen, så att de yngre får förslag på innehåll som passar dem.

Tidigast under det andra kvartalet 2024 blir det obligatoriskt att logga in för att kunna streama innehåll på DRTV.