Nordisk “supersøger” testes

Alle NV – bolag udsender i dag elektronisk programinformation til seerne. Disse signaler har Nordvisionssekretariatet, som et forsøg, opsamlet i en fælles nordisk database siden april måned 2010. Programinformationen indeholder metadata fra NV – bolagenes 20 tv kanaler. Per d. 1. september 2010 er der allerede over 50.000 programbeskrivelser.

Idéen er, at nordiske kanalchefer, programplanlæggere, arkiv – og programmedarbejdere i fremtiden vil kunne få et overblik over nordisk public service indhold med henblik på, at kunne udnytte endnu mere af allerede eksisterende nordisk indhold. 

Nytteværdien af denne nordiske ”supersøger” testes af en række udvalgte program og arkivmedarbejder i den kommende tid.

Vanskeligt at få overblik
I dag er det vanskeligt, nærmest umuligt at få et samlet overblik over alle de programmer Nordvisions parterne sender. Hvis man ønsker at kvalificere søgningen efter relevant public service indhold er der ingen steder at gå hen. 

Lise Møller Erichsson, researchleder i DR, har smugkigget på Nordvisionssekretariatet udviklingsprojekt med en nordiske supersøger. Hun siger: 

– Jeg synes programinfo databasen er et godt, simpelt og brugbart redskab. Og så er det jo fantastisk at der allerede er over 50.000 programmer i databasen. Jeg tror at f.eks. meget “videnstunge” programmer, der altid mangler penge til research og optagelser, kan profitere af dette. Det er billig og eller måske gratis sendetid man finder her. Dette redskab kan berige de øvrige arkiv redskaber vi har.

Nye broer og porte til NV bolagenes indhold
Henrik Hartmann fra Nordvisionssekretariatet fortæller: – Det er oplagt at skabe nye ”broer og porte” til hinandens indhold og udnytte de muligheder teknologien allerede giver os. Med tiden, vil det være hensigtsmæssig også at få overført low res billeder fra de 20 nordiske public service kanaler til vort Nordvisionsarkiv. På den måde ville vi kunne få skabt en fælles ”You tube” med nordisk public service indhold.

Først skal supersøgeren dog testes i september, og så skal der udarbejdes en rapport som skal fremlægges for de nordiske arkivchefer, inden det eventuelt besluttes at sætte dette søge-redskab i drift.