130 unge i alderen op til 30 år er allerede i fuld gang med det udskilningsløb, som Serieskolen med DR Ultra har sat i gang for at spotte de 20 mest talentfulde nye unge kreative fortællere.
Ambitionen er at sikre en fødekæde af talenter med faglighed og interesse for børne – og unge målgruppen.
“Vi har gennem længere tid kunnet mærke, at der i den samlede branche er en enorm efterspørgsel efter flere unge talenter, der kan fortælle de fede historier i øjenhøjde med målgruppen. Derudover ønsker vi med det her samarbejde at åbne dørene for de unge, så branchen føles mere vedkommende og åben,” fortæller Mille Dyekjær Holten-Andersen, der DR Ultras projektleder på Serieskolen med Ultra.
Vi har gennem længere tid kunnet mærke, at der i den samlede branche er en enorm efterspørgsel efter flere unge talenter, der kan fortælle de fede historier i øjenhøjde med målgruppen
Serieskolen er et 3-årigt partnerskab mellem Filmtalent, filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg og DR Ultra. Derudover deltager Manuskriptskolen for Børnefiktion som samarbejdspartner i projektet. Projektet er inspireret af et lignende projekt, som Filmtalent sidste år kørte sammen med Netflix.
Inspiration fra erfarne serieskabere
Talentskolen er delt op i to forløb.
Det første forløb er gratis og åbent for alle, der har tid og lyst til at lære mere om serieproduktion til børn og unge.
Undervisningen giver de unge talenter en smagsprøve på, hvordan man udvikler en serieidé, fortæller episodisk og kommunikerer til den særlige målgruppe, som børn og unge er. Deltagerne lærer desuden om, hvordan branchen ser ud og fungerer.
Og så er danske serieskabere hentet ind for at dele ud af deres erfaringer om, hvordan de kom i gang med deres første serieprojekter.
“Vi er næsten færdige med første forløb, hvor vi kører online sessions, som er meget velbesøgte og med en lav frafaldsprocent. Vi får virkelig fine tilbagemeldinger, og de unge er enormt glade for det,” fortæller Mille Dyekjær Holten-Andersen.
Det er ikke sådan, at vi kun går og håber på at finde den næste serieide. Vi sigter mod at udvikle talenterne og hjælpe dem på vej ind i branchen
Deltagerne skriver en ansøgning efter første del. På baggrund af den sendes cirka 20 udvalgte i et intensivt talentudviklingsforløb i bootcamps hen over fem weekender. Hver bootcamp tager udgangspunkt i et bestemt emne som for eksempel karakterudvikling, episodisk fortælling eller pitchtræning.
Håber ikke kun på den næste serieidé
Ved forløbets afslutning skal deltagerne pitche deres serieideer for DR Ultra og andre relevante aktører fra branchen. Herefter har DR Ultra mulighed for at vælge pitch til videre udviklingsforløb – enten til intern produktion i DR eller hos en ekstern producent.
“Det er ikke sådan, at vi kun går og håber på at finde den næste serieide. Vi sigter primært mod at udvikle talenterne og hjælpe dem på vej ind i branchen. Desuden går vi også efter at rekruttere lidt andre profiler end de, der normalt søger, derfor har vi bl.a. arbejdet med et bredt ambassadørnetværk og været rundt i landet på klubber og gymnasier.
I det første forløb ligger de fleste deltagere i alderen 23 til 29 år, og geografisk er de spredt over hele landet, dog med en lille overvægt af deltagere fra København.
Efter planen vil Serieskolen med DR Ultra igangsætte nye talentudviklingsforløb i både 2023 og 2024.
Derfor vil DR Ultra udvikle talenter
- DR Ultra er altid på jagt efter nyt talent, nye produktionsmetoder og nye ideer. I samarbejde med Filmtalent og filmværkstederne håber DR Ultra at tiltrække nogle upolerede talenter. Unge som drømmer om et liv inden for tv, serier eller film, men som ikke er set in their ways, men ser affordable fiction-genren som en legeplads, der byder på masser af ansvar.
- DR Ultra ønsker at åbne dørene for de unge, så branchen føles mere vedkommende og åben for nyt ungt talent
- DR Ultra ønsker at påvirke den næste generation af talenter til konstant at tænke i brugerinddragelse og målgruppens præferencer først.