Så aktiverar du tvåstegsverifiering

När du använder den nya samarbetsplattformen (eller ”projektkalendern” som det också kallas) på Nordvision.org så ska du logga in med tvåstegsverifiering första gången du kommer in. Om det här är nytt för dig så får du några enkla råd här.

I och med att Nordvision förbättrar sitt online-verktyg för det nordiska samarbetet, så passar vi också på att stärka säkerheten för alla som har en egen profil.

En del av det här är att införa tvåstegsverifiering när du loggar in första gången.

Det här betyder att systemet kommer att begära en kod varje gång som du angett din e-postadress och lösenord för att komma in.

En ny kod skapas varje gång du ska logga in genom en verifieringsapp som du väljer själv.

Vi föreslår att du installerar antingen Google Authenticator (Android eller Apple) eller Microsoft Authenticator (Android eller Apple) på din telefon, om du inte redan har gjort det.

Om du väljer Googles app så loggar du in på den med din Google-profil. Om du har Microsofts app så loggar du in på den med din Microsoft-/Outlook-profil.

När du loggat in på din verifieringsapp så ger den dig en ny kod varje gång du öppnar den.

För att logga in på nya Nordvision.org:

  1. Gå till inloggningssidan och ange din e-postadress och ditt lösenord
  2. När systemet frågar efter verifieringskod, öppna din authenticator-app och ange koden som visas i appen
  3. Så är du inne i systemet

Det nya systemet ger dig fem chanser att logga in utan tilläggsverifiering, därefter blir din profil låst av säkerhetsskäl. Vi rekommenderar därför starkt att du börjar logga in med tvåvägsverifiering genast.

Ifall du upplever problem så är du alltid välkommen att kontakta Nordvisions sekretariat – vi finns här för dig.