To nordiske dramaer i Emmy-kamp

‘Kodenavn Hunter’ og ‘Forbrydelsen’ er nået videre til semifinalen om årets Emmy-statuetter. Begge serier er Nordvisions-samproduktioner, som blev produceret mellem flere nordiske samproduktionspartnere.

Piv Bernth, som er ansvarlig producent for Fordrydelsen DR siger, at hun er naturligvis glad for, at serien er kommet igennem det første nåleøje, og at den er blevet udvalgt af en række juryer fordelt over Europa og resten af verden:

– Hvis det går godt, bliver vi selvfølgelig helt vildt glade. Men bare det at vi nu er blandt de otte bedste i verden, og sammen med en norsk serie er de to eneste fra Europa, synes jeg, er rigtig godt gået, siger Piv Bernth.

NRKs dramachef Hans Rossiné kommenterer nomineringen af Kodenavn Hunter til VG:

–  Dette er fantastisk. Vi er jublende glade her oppe og synes det er en utrolig anerkendelse at vi har kommet så langt. Det er fantastisk morsomt at norsk tv-drama er ferd å slå igjennom internasjonalt.

De eftertragtede Emmy-priser bliver uddelt i New York den 19. november. Inden da skal de otte indstillede semifinalister fra lande uden for USA gennem endnu et nåleøje. Det sker ved den internationale Mipcom-tv-festival i Cannes den 8. oktober, hvor de fire endeligt nominerede til prisen bliver offentliggjort sammen med alle de andre nomineringer i de forskellige Emmy-kategorier.

Kilde: DR kommunikation