Stort pitchtillfälle i Köpenhamn i oktober

Den 11 och 12 oktober kommer att bli en stor nordisk mötesdag i Köpenhamn inom många olika programgrupper. Då kommer programgrupperna inom fakta, kultur, undersökande journalistik och musik att träffas och samtidigt också pitcha projekt i Köpenhamn.

För de som är intresserade av att delta lönar det sig att vara snabb med det praktiska. Den 9 september är nämligen sista datum att boka hotell om du vill utnyttja DR:s förhandlade pris. Observera att du själv ska kontakta hotellet (mer om det på sidan för pitchen). Glöm inte heller att anmäla ditt deltagande i själva pitchen/mötet till Mikael Skog på NVS. 

Bakgrunden till att mötet i Köpenhamn vuxit sig så stort är delvis det att man nu för första gången också pitchar kulturprojekt på samma vis som man pitchat faktaprojekt ett antal år. Samtidigt kommer också musikgruppen att träffas i Köpenhamn.

Formattävling
Faktabeställarna har också utlyst en ny formattävling i stil med den som utlystes inför Nordvisions 50-årsjubileum för ett par år sedan. Faktabeställarna söker ett nytt nordiskt faktafomat där det bästa förslaget kan vinna 250.000 DKK (33.000 EUR) i utvecklingsstöd. Mer om formattävlingen hittar ni på: http://www.www.nordvision.org/faktakonkurranse/

Inspirationsdag dag 1
Programmet i Köpenhamn börjar den 11 oktober med en gemensam lunch och ett gemensamt upplägg från DR. Efter det tar en tudelad inspirationsdag vid där vi kommer att samlas i två olika sessioner – dels med faktainriktning och dels med kulturinriktning.

Gemensamt är att i båda grupperna visar bolagen upp ”Proud to present”. Båda grupperna kommer att gå parallellt så att det finns en möjlighet att hoppa mellan grupperna och lyssna på vad man själv tycker är mest intressant.

Pitch – dag 2

Vid senaste NV-fondsmöte beslöt fondsstyrelsen att ge de nordiska kulturbeställarna samma ordning som de nordiska faktabeställarna redan haft i några år. Det vill säga en öronmärkt summa pengar som kulturbeställarna har fullmakt att dela ut direkt på pitchen till de bästa förslagen. Det är första gången man delar ut kulturpengar nu i Köpenhamn.

Pitchdagen börjar med kulturpitcharna och fortsätter med faktapitchar, dels för formattävlingen dels för vanliga samarbetsprojekt. Sista datum för att sända in programidéer till pitchen (både för kultur och fakta) är den 28 september. Observera att din idé först ska godkännas av beställaren i ditt eget bolag.

Nordiskt mingel

Eftersom träffen samlar så mycket nordiskt mediefolk kommer NVS också att ordna en gemensam middag för grupperna. Det här för att ge en chans att mingla också mellan programgrupperna. I övrigt kommer schemat delvis att vara delat, delvis gemensamt.

All praktisk information på http://www.nordvision.org/koepenhamnspitch.
 
Du anmäler ditt deltagande till Mikael Skog, msko@remove-this.dr.dk, på NV-seketariatet. Meddela gärna också när du kommer och när du åker (så att vi kan planera måltider).

10 budord för pitchning

De sista två åren har nordvsionsarbetet goda erfarenheter med faktapitchen och de särskilda utvecklingsmedlen för faktaprogram som delas ut. Dessa erfarenheter har de nordiska faktabeställarna samlat i en lista med ”10 bud för nordisk pitch”. Ta del av dem innan du pitchar din idé.