Spillkonferanse med fokus på storytelling

Nordic Game går av stabelen i Malmö for 10ende gang den 21-23 mai.

af Cecilie Stranger-Thorsen

Spillkonferansen, som er den største i Nord-Europa, samler 1000 spillutviklere til presentasjoner og case studies av produksjoner fra både nordisk og internasjonal spillutvikling.

I år er konferansen stolt over å invitere prisbelønte Massimo Guarini til å snakke om sin nye produksjon “Murasaki Baby” og om hvordan spilldesign kan benyttes for å skape følelser og menneskelighet.

Under konferansen deles også utviklingsstøtten til Nordic Game Program ut: 3 millioner DKK som Nordisk ministerråd årlig setter av til spillutvikling I Norden.

Workshop for tv- og filmprodusenter

De siste fem årene har Nordic Game også invitert film og tv-bransjen til sesjoner om transmedia og interaktiv historiefortelling og i år gjøres en egen workshop om spillmetodikk rettet mot tv- og filmprodusenter.

Under workshopen vil en rekke indie-produksjoner i grenselandet spill / fortelling vil presenteres av Copenhagen Game Collective, blant annet det danske interaktive prosjektet Skammekrogen (skammekrogen.dk). Det danske selskapet Unity vil presentere interanasjonale cases på bruk av spillmotoren innen film og tv.

Mer informasjon på: nordicgame.com/unityforstorytellers<