Social Media Academy delar nordisk kunskap digitalt

Under det gångna året har Nordvisions medlemsbolag kommit samman för att inspirera och dela kunskap om arbetet med att nå användarna via sociala medier. Social Media Academy blev till fyra lunchträffar online, och du kan se en stor del av presentationerna i efterhand här på Nordvision.org.

Skärmbild ur en av SVT:s sociala medier-presentationer.

Under pandemiåret anpassades det nordiska samarbetet till digital form. Så skedde också med Social Media Academy – ett annars årligen återkommande evenemang där medlemsbolagens sociala medier-experter samlas för att dela den senaste kunskapen om innehåll, publicering och avväganden.

Hittills har fyra digitala träffar ordnats, där det delats erfarenheter kring specifika teman, och där deltagarna haft möjlighet att ställa frågor direkt.

Mer inspiration till hösten

Social Media Academy återkommer till hösten i en eller annan form. Redan nu kan du ta del av flera av de senaste gångernas presentationer, genom videorna nedan.

Om du har idéer eller önskemål inför kommande akademier, så hör vi gärna om dem! Skriv e-post till oyes@remove-this.dr.dk, och så ses vi i höst.

Social Media Academy #4 – sammandrag

Se en redigerad version av den fjärde upplagan av Social Media Academy – Lunch Edition. NRK:s Sverre Lilleeng och Frank Sivertsen, tillsammans med värden Laurie MacGregor, talar om NRK:s nyhetsvarumärken NRK Nyheter och NRK Supernytt och om hur de använder Instagram och Snapchat för att nå och engagera Norges yngsta publiker med nyhetsinnehåll.

Social Media Academy #3

Social Media Academy #2 – DR Ultra och organisk marknadsföring

Social Media Academy #2 – SVT Z engagerar publiken på TikTok

Social Media Academy #2 – UR låter publiken ställa frågorna

Social Media Academy
Nordvisions Social Media Academy samordnas i samarbete med cheferna för sociala medier i vart och ett av de nordiska public service-bolagen, med ekonomiskt stöd ur Nordvisionsfonden. 
Om du har önskemål eller idéer inför nästa akademi, tipsa gärna på oyes@remove-this.dr.dk.