Skicka in din format-idé senast den 20 mars

De nordiska undervisningsbeställarna söker ett nytt tv-format. Har du en bra kunskapsidé som passar in på beskrivningen på vad ett format är, ladda då upp ditt förslag på Nordvsions hemsida senast den 20 mars.

av Marianna Widmalm

Tävla med dina nordiska kollegor för att vinna 25.000 euro för att få vidareutveckla din format-idé.

Formatdefinitionen enligt Frapa (TV format recognition and protection)  lyder så här  “In the making of a TV program, an ordering of television elements such that a distinctive narrative progression is created”. Ole Hedemann, som arbetar med programutveckling på NRK tycker att man kan kalla ett tv-program för format om det är baserat på en idé som har en univeriell premiss, där alla deltagare, programledare, fotografer, redigerare och producenter etc… kan bytes ut när ett annat land gör programmet och man fortfarande får ett lika bra program som originalet.

Programmet måste också ha en klar och definierad struktur med upprepade och igenkännliga element där idén kan upprepas många gånger.

Har du en idé som stämmer väl överens med beskrivningen ovan har du chansen att vinna 25 000 euros, men glöm inte deadlinen den 20 mars!