Skavlan bliver nordisk samproduktion

Det populære SVT talkshow ‘Skavlan’ bliver en nordisk samproduktion i efteråret 2009.

Talkshowværten Fredrik Skavlan har taget både Sverige og Norge med storm med sit talkshow ’Skavlan’. Nu slår SVT og NRK kræfterne sammen og samproducerer 24 afsnit af det populære show, som har præmier i efteråret 2009. Programmerne produceres af en blandet norsk-svensk redaktion, og sendes samtidigt i begge lande.

De første tolv afsnit indspilles frem til jul i SVT’s studie og derefter sker optagelserne i NRK’s studie. De to studier er identiske, og tv-seerne kommer ikke til at mærke forskel mellem optagelserne.

Skavlan -talkshowet havde præmier i Sverige i januar 2009. Programmet blev en øjeblikkelig succes med op mod 1.690.000 seere. Fredrik Skavlan interviewede blandt andet Göran Persson, Carl Bildt, Lukas Moodysson og Liza Marklund i løbet af den første sæson.

NRK sendte de otte Skavlan afsnitte dagen efter den svenske udsendelse, og disse programmer var virkeligt populære blandt de norske seere.

Fredrik Skavlan har tidligere været programvært for et meget populært norsk talkshow – ’Først & sist’, som udsendtes på NRK siden 1998. Siden 2005 vistes ’Først & sist’ også på SVT.