Prisvindende journalistik i DR

Foreningen af Undersøgende Journalister i Danmark har uddelt en undersøgende journalistik-pris til DR-programmerne ‘Rugemor til salg’ og ‘Forsvundne babyer’. ‘Rugemor til salg’ er et Nordvisions co-financieringsprojekt mellem DR, NRK og RUV

Foreningen af Undersøgende Journalister har uddelt en undersøgende journalistik-pris til Mette Frisk og Søren Klovborg fra DR “for en usædvanlig grundig research, flot reportage og vedholdenhed”. Parret har brugt fire år på at få materialet hjem til deres to dokumentarudsendelser, og det slår tydeligt igennem på kvaliteten, fremhæver juryen bag prisen.

Programmerne beskriver blandt andet, hvordan danske par søger ud på det internationale og illegale marked for rugemødre. I Danmark er det ulovligt at betale en kvinde for at føde et barn, men i stedet rejser de barnløse par til udlandet for at få deres højeste ønske opfyldt.

DRs dokumentarchef Steen Jensen kalder det “fantastisk glædeligt”, at DR var så stærkt repræsenteret i kategorien, og han kalder ‘Rugemor til salg’ og ‘De forsvundne babyer’ for “værdige vindere”.

Fakta

  • FUJ-prisen blev uddelt første gang i 2007
  • I 2007 gik tv- og filmprisen til freelance-journalisten Tom Heinemanns program ’Når tilbud dræber’
  • ‘Rugemor til salg’ er et Nordvisions co-financieringsprojekt mellem DR, NRK og RUV

Se programmerne på dr.dk:
Rugemor til salg
De forsvundne babyer