Ping pong og Forbrydelsen nominert til Emmy

Nominasjoner til International Emmy 08 brakte gledelige nyheter til de nordiske bolag, som til sammen ble nominert i tre kategorier.

DR kan sikre seg sin fjerde Emmy-statuett på seks år for en av sine dramaserier. Samtidig har skuespiller Sofie Gråbøl også mulighet til å få sin egen Emmy i kategorien “Beste kvinnelige skuespiller”.  

– Det er imponerende, at komitéen for sjette gang siden 2002 har nominert en av DRs dramaserier til en Emmy, sier mediedirektør Lars Grarup. 

– I DR har vi i en årrekke arbeidet målrettet med tv-dramatikken og de mange Emmy-nominasjoner vitner om den kvalitet våre dramaserier har.

Forbrydelsen er en nordisk samproduksjon med bidrag fra NRK, RUV, SVT og YLE.

Ping Pong

Ping Pong er nominert i kategorien for beste barne- og ungdomsprogram, og programdirektør Kalle Fürst er fornøyd:

– NRK er både glade og stolte. Sammen med våre tidligere nominasjoner er dette en bekreftelse på at NRK er blant verdens beste på produksjon av barne- og ungdomsprogram, mener han.

Kaja Flo Hauge spiller adopterte Catia som drømmer om å dra til Kina, der hun ble født – for å lete etter sin egen identitet. For å få til det må hun kvalifisere seg til en internasjonal bordtennisturnering i Beijing. Ping Pong er produsert av Nordisk Film og er en nordisk samproduksjon, med bidrag fra SVT, DR og YLE.

iEmmy

Den prestisjetunge Emmy-prisen deles ut i New York natt til 25. november. Prisen deles ut i 10 kategorier med til sammen 40 nominerte fra tv-stasjoner over hele verden.

Mer informasjon om iEmmy.