Over en million hunde i Hundeparken

Nu findes der mere end en million kræ i det fælles nordiske chatrum, Hundeparken. Hundeparken er en Nordvisions samproduktion, som blev produceret i samarbejde mellem DR, SVT og NRK, og lanceret i 2003.

Milliongrænsen blev brudt d. 15.4.07, når brugeren ‘bisser3’ oprettede sin første hund, ‘Bisser’. De over million brugere fordeler sig på mere end 600.000 hunde fra DR og 400.000 hunde samlet fra SVT og NRK.

For øjeblikket opretter brugerne ca. 500 nye hunde om dagen spredt på de tre nordiske lande. Hundeparkens statistik viser, at de mest aktive brugere logger ind mere end 30 gange om dagen.

Hundeparkens målgruppe er de 11 til 14-årige og det mest aktive tidspunkt er om eftermiddagen hvor børnene kommer hjem fra skole.  

Om Hundeparken

Hundeparken er en mellemting mellem et multiuser online spil og en klassisk avartarchat, hvor man som en hund bevæger sig rundt i en virtuel verden med 58 rum. Hertil kommer den norske og svenske del, samt en fælles nordisk ø, ‘Isla del Doggo’, hvor hunde fra de tre parker mødes.

Karakteristisk for Hundeparken er, at der er stor frihed til at bevæge sig i den virtuelle verden. Hundene kan således gå, hoppe, svømme og tale, hvilket giver mulighed for at udfolde sig kreativt og konstruere forskellige lege og for at indgå i forskellige sociale sammenhænge.

Brugerne om Hundeparken

– Jeg har mange venner i Hundeparken. Venner i Hundeparken er nogen man har det sjovt med og hygger med. En af de bedste oplevelser jeg har haft i HP er da jeg fik en Gladiatorhat af en veninde til min hundefødselsdag. Astrid, 12 år

– Min bedste oplevelse i Hundeparken var da jeg mødte en som jeg blev venner med – senere blev vi også gift (som hunde). Julie, 11 år

– Hundeparken er fed fordi der er frihed til at bevæge sig og hoppe. Det er ikke bare en tekstchat, og man kan stige i rang. Martin, 14 år

Læs mere: Hundeparken

Kilde: DR kommunikation