“Ørnen” en fortsat success

Selv om der efterhånden er gået tre år efter ‘Ørnen’ havde nordisk premiere, er den internationale interesse for serien fortsat stor. Serien er efterhånden blevet solgt til en lang række lande. ‘Ørnen’ blev produceret i samarbejde mellem de fem nordiske lande med DR som hovedproducent.

Millioner af seere har allerede haft eller har nu udsigt til at få de skuespillere som Ghita Nørby, Jens Albinus og David Owe på skærmen. Snart skal serien vises som en dubbet version på den franske kanale TF4. De godt 60 millioner franskmænd er ikke de eneste, der får krimi-odysséen at se. 

‘Ørnen’ er også blevet solgt til Australien, Canada, Østrig, Luxembourg, Holland og Belgien samt en række østeuropæiske lande som for eksempel Polen og Ungarn. 

Serien er også blevet vist i Tyskland. Da den landsdækkende kanal ZDF viste det første afsnit, blev det fulgt af 4,5 millioner seere, hvilket er en million mere, end den tyske station selv havde forventet.

Seriens producent Sven Clausen fra DR glæder sig over den udenlandske succes af ‘Ørnen’:

– Ørnens historier om den grænseoverskridende kriminalitet skaber helt naturligt en umiddelbar interesse. Men, som vi fik bekræftet forleden under den franske tv-festival, kan serien noget mere: Dens karakterer og deres dilemmaer giver et ekstra lag, som sammen med et filmisk niveau gør det muligt at placere Ørnen på de mange landes sendeflader.

Kilde: DR kommunikation