Nyt NV-bestillersite

18 nordiske programbestillere har bidraget til det nye bestillersite på www.www.nordvision.org, hvor man kan orientere sig om de nationale genrestrategier. Sitet er nu tilgængelig på den lukkede del af Nordvisions hjemmeside.

Bestillere har svaret på en række spørgsmål vedrørende blandt andet deres strategier, målgrupper, hvad der skal til for at en idé er god, det bedste som de sender i øjeblikket, og hvad de ser som den største udfordring indenfor deres egen genre.

Stefan Baron, chef for SVT drama i Stockholm, og tidligere genrebestiller for underholdning i SVT siger:

– For mig er det en meget fint med en sammenstilling af genre-strategier indenfor drama. Sammen med bolagenes situationsrapporter får jeg et rigtig godt indtryk af, hvad det er de forskellige nordiske drama-bestillere går efter. 

Også bestillerne mener det er nyttigt at se hinandens strategier på tryk. Birgitte Fredsby, chefredaktør for B&U i DR:

– Når det kommer til stykket, så har vi jo meget enslydende strategier i de nordiske lande, selvfølgelig med variationer. Det er tankevækkende, nyttig og meget inspirerende at se dem stillet op overfor hinanden. 

Nordvisionssekretariatet har valgt at samle og præsentere de nordiske bestillerstrategier, fordi der er et ønske om, at idéudvikling og programudvikling skal ske inden for relevante rammer, og med koblinger til de nationale genrestrategier.

Det er hensigten at strategierne skal opdateres 2 gange om året før programgruppemøderne.

Hvis du vil ind og kigge på bestillerstrategierne skal du logge dig på med dit brugernavn og password på www.www.nordvision.org. Valg Bestillerstrategier -menupunkt på venstremenuen.

Mangler du et password så kontakt Veera i Nordvisionssekretariatet: vesy@remove-this.dr.dk.