Nyt; Nordvision web TV

”Viden skal deles og erfaringer skal samles” – det er med afsæt heri at Nordvision nu kan præsentere den nye web TV-kanal – Nordvision TV.

Af Jenny Louise Vestergaard

Aktiviteterne indenfor Nordvision, bliver i dag ofte bliver igangsat af medarbejdere der på forhånd både har god erfaring og forståelse for, hvordan Nordvisionssamarbejdet fungerer. Skal man til gengæld som ny medarbejder i det nordiske samarbejde finde ud af hvordan man gør, kan samarbejdet umiddelbart virke lettere kaotisk – for hvordan er det nu lige, det hele hænger sammen?

Derfor har Nordvisionssekretariatet påbegyndt en erfaringsindsamling, fra medarbejdere som har erfaringer, gode råd, tips og tricks, – med nordisk mediesamarbejde. Det er vores ambition, med tiden, at opbygge en platform, hvor viden om samarbejdets muligheder, udfordringer, og den mest nødvendige viden er let tilgængelig.

”Sådan gør du”

Nordvision TV er derfor blevet et bibliotek indeholdende; praktisk information vedrørende ansøgninger og Nordvision generelt, samt en samling af de personlige og konkrete erfaringer som tv-samarbejdet bygger på.

For hedder det Kabelfonden eller Nordvisionsfonden? Hvor kommer pengene fra? Hvem kan ansøge? Hvor mange penge kan man søge fra Nordvisionsfonden? Og hvad foregår der egentlig på et programgruppemøde?

Disse spørgsmål, plus flere, kan du finde svar på, hvis du trykker dig ind under fanebladet ”Sådan gør du”.  Ønsker du eksempelvis at ansøge om udviklingsstøtte, kan du her finde instruktionsvideoer der trin for trin fortæller dig hvordan du skal gå frem. Eller ønsker du at finde ud af hvad programbestillerne lægger vægt på under en pitch, er dette ligeledes stedet lede.

”Erfaringer”

Står man allerede overfor at skulle i gang med produktionsplanlægningen, kan man, under fanebladet ”Erfaringer”, finde tips og gode råd fra tilrettelæggere og andre involverede i tidligere Nordvisions produktioner.

Som eksempelvis Line Friis Møller, producent fra DR, der i høj grad vil anbefale flere redaktioner at prøve kræfter med den model for indholdsdeling der blev benyttet under samproduktionen Det internationale Polarår. Eller Magnus Broni, SVT, der var producent på samproduktionerne ”Rock City” og ”Hitlåtens historia”, der fortæller at målet med produktionerne fra de forskellige lande, først var at de skulle være helt ens, men at forskelligheden i sidste ende viste sig at blive musikprogrammernes styrke.

Nordvisions TV er tilrettelagt, filmet, redigeret og undertekstet af medietilrettelægger praktikant Jenny Louise Vestergaard. 

Velkommen og God fornøjelse

Nordvisionssekretariatet

Se alle indslag på Nordvision TV