Nyt Kulturnetværk i Nordvisionsregi

DR inviterede kulturledere, redaktionschefer og producenter til 24 timers Kulturworkshop d. 17.-18. marts. Resultat? Et nyt NV Kulturnetværk, som i fremtiden vil mødes to gange årligt.

NV-bolagene har fokus på kulturen. Vores kommercielle konkurrenter tilbyder stort set ikke kulturprogrammer og NV-bolagene står ene om at forholde sig til kulturlivet. NV-bolag har etableret nichekanaler med kulturelle profiler som DR K, Kundskabskanalen, YLE Teema og NRK 2.

NV-bolagene har store ambitioner på kulturområdet, men begrænsede programmidler til genren. På den baggrund og i forståelse for at kunst, mode, arkitektur, musik osv. ikke bare er nationale fænomener, men eksisterer i en global kontekst, tænkte Mette Heiberg og Søren Mikael Rasmussen fra DR, at tiden var inde til nyt kultursamarbejde i Nordvisionen.

DR inviterede kulturledere, redaktionschefer og producenter til 24 timers Kulturworkshop i DR Byen 17.-18. marts. Workshoppen samlede 19 kultur-kreative til udveksling af programbehov og strategi og, ikke mindst, til at udvikle nye bæredygtige projekter.

Der blev networket og brainstormet på livet løs. Resultatet er et NV Kulturnetværk, som vil mødes 2 gange årligt og udveksle erfaringer, samproducere og udveksle – både hele programmer, men også indslag til programmer som fx. ’Kobra’ og ’Bokprogrammet’.

Der blev desuden udviklet et fælles nordisk modeprogram, som vil blive præsenteret på Faktapitchen i Helsinki. Der blev taget initiativ til en nordisk arkitekturserie og videreudviklet på YLE’s ’Kulturkondis’ koncept med henblik på at anvende webkonceptet i resten af Norden. Frem for alt var der en aktiv og engageret stemning og en klar fornemmelse af, at Nordvisions Kulturnetværk vil sætte spor i de nordiske programflader.

Kulturnetværket mødes næste gang på NRK i efteråret.

Deltagerliste Kulturnetværk