Ny version af Hundeparken lanceret i DR og NRK

DR og NRK har netop lanceret en ny version af chat-universet ‘Hundeparken’. I modsætning til den første lancering er det nye system blevet udviklet helt i DRs ungdomsredaktion.

DR og NRK har netop debuteret en ny udgave af chat-spillet ’Hundeparken’ for deres yngste brugere.

Hundeparken er en gratis chat, hvor alle brugere har deres egen hund, som de styrer rundt i parken, og som de kan pynte med ting, som de kan snuse sig frem til i chatuniverset. I mere end et år har et lille team fra DRs ungdomsredaktion været i gang med at genskabe den trofaste gamle chatverden, som først så dagens lys i 2003, som en helt ny social oplevelse.

– Vi har forsøgt at skabe et univers, hvor der er plads til at børn og unge kan mødes, kommunikere og have det sjovt på deres egne præmisser, fortæller Lars Vilhelmsen, som er en af udviklerne bag Hundeparken. 

Der er med det nye system lavet en måde at identifiere, hvilket land hunden kommer fra (Norge eller Danmark), og tingenes navn og tekster vises på de nationale sprog. 

Gunhild Sørensen, som er administrator for den norske del af Hundeparken fortæller, at brugerne har fået mere plads at bevæge sig på i forhold til den gamle Hundeparken, og at man også har fået kraftigere servere. Hun fortæller, at hele systemet er udviklet i DR denne gang, i modsætning til sidste gang, hvor det hele var udviklet eksternt. Det gør det selvfølgelig meget nemmere at udvikle systemet videre, fordi videreudvikling kan gøres internt i DR, siger Gunhild Sørensen.

Vigtige erfaringer

Hundeparkens virtuelle chat-univers er opbygget i DR helt fra bunden af, fortæller projektleder i DR Ungdomsredaktion, Bjarke Ahlstrand:

– Når det gælder egenproducerede internet-fornyelser som Hundeparken er vi nødt til at starte helt forfra og opbygge nye systemer. Et-tallerne og nullerne, som danner koderne til at få hundene til at bevæge sig i Hundeparken, er vi nødt til at opfinde fra scratch. Den slags system findes ikke i forvejen.

Bjarke Ahlstrand mener, at Ungdomsredaktionen har fået vigtige erfaringer med at bygge op noget helt fra bunden af, og disse erfaringer vil man blandt andet bruge i forbindelse med relancering af DR’s ungdoms web-community, ‘Skum’, og på det kommende nordiske web-spil om vikinger, ’Saga’, som DR snart går i gang med at opbygge.

FAKTA

  • Hundeparken er en nordisk samproduktion, som blev udviklet i samarbejde mellem DR, SVT og NRK. SVT er ikke længere involveret i projektet
  • Den nye version af Hundeparken har kostet 2,2 mio. kroner at udvikle, og projektet blev delvis finansieret af Nordvisionsfonden