Ny projektledare vid Nordvisionssekretariatet

Kristian Martikainen från Yle börjar i augusti som projektledare vid Nordvisionssekretariatet (NVS) i Köpenhamn. Han har en över 10-årig arbetshistoria vid det finska rundradiobolaget.

Finlandssvenska Kristian är född och uppvuxen i Helsingfors-regionen i en tvåspråkig familj. Han arbetar sedan november 2012 som strategisk business controller. Innan övergången till bolagets ekonomiavdelning har den här 32-åringen jobbat med innehåll på Yle. Först några år som frilans och sedan hösten 2003 på heltid med olika producentuppgifter. Kristian var i två år administrativ producent för Fakta och fiktion, som gör tv, radio och webb på Svenska Yle och innan det producent på Radio X3M. Förutom radio jobbade han också med kanalens webb.

Fram till slutet på maj jobbar Kristian tre månader vid det irländska rundradiobolaget RTÉ i Dublin för att samla på sig internationell erfarenhet. Han ser redan fram emot de utmaningar som väntar honom i Köpenhamn.

– Jag är ivrig över att få vara med om att utveckla och bygga vidare på ett så fint initiativ som Nordvision. Det skall bli intressant att jobba med public service ur ett samnordiskt perspektiv. Förhoppningsvis lyckas jag också lotsa Yle närmare det nordiska samarbetet, räknar Kristian upp sina förväntningar.

Den nya projektledarens huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar information och kommunikation kring Nordvisionssamarbetet samt hanteringen av ansökningarna till Nordvisionsfonden. Till uppgifterna hör också att jobba med det digitala distributionssystem Nordif3 genom att säkra koordination mellan användarna och bidra till utvecklingen av helheten.

Kristian Martikainen inleder jobbet som projektledare den 11 augusti.