Ny medarbejder på Nordvisionssekretariatet

– Med ansættelsen af Mikael Skog tror jeg for alvor vi kan få gang i det nordiske web og nye mediesamarbejdet, sier Henrik Hartmann.

Det er en erfaren herre ud i web og nye medier, der nu kommer til at arbejde på Nordvisionssekretariet i DR Byen i København. Trods sine kun 33 år kommer Mikael Skog fra en stilling som vikariende chef for web og nye medier på Svenske YLE. Mikael Skog erstatter Veera, som har fået job på den finske ambassade i København

I Nordvisionssekretariatet kommer Mikael Skog til at arbejde med samarbejdets kommunikation og med at udvikle det nordiske web og nye medie samarbejde. Deruover skal Mikael arbejde med Nordvisionsfonden.

Henrik Hartmann fortæller: – På tv-siden har vi jo et fantastisk stort samarbejde, men det har indtil nu været vanskeligt at løbe et systematisk samarbejde i gang på dette område. Med Mikael får vi en super erfaren og engageret person som kan være med til at bringe web – og nye medie samarbejdet i den rigtige retning.

Mikael Skog fortæller om sig selv: – Jag är en 33-årig finlandssvensk som också till hälften har norrländska rötter, en av många orsaker till att jag anser det nordiska samarbetet vara väldigt viktigt. 

Därför blir det också intressant att tackla de främst tekniska utmaningar som hittills försvårat samarbetet inom webbområdet. För viljan till samarbete finns där, det har jag sett under den tid jag jobbat med nymedie för Yle.

Före det här NV-jobbet har det hunnit bli drygt tie år på Yle. Jag inledde karriären 1998 på regionalradion i Ekenäs. Därefter blev det sportredaktionen med jobb i såväl radio, tv som webb och sedan 2008 har jag jobbat för Svenska Yle Nya Medier, först som producent och sedermera som vikarierande chef.

Mikael Skog starter på NVS d. 3. januar 2011.