Ny gruppe for net-tv og radio

Der er etableret en ny Nordvisions netværksgruppe med fokus på streaming af radio og tv på nettet. Formålet med gruppen er at dele viden og erfaringer, og skabe større trafik på radio og tv på nettet. Gruppen holdte sit første møde i juni i år.

Redaktør Erik Nørgård Gravesen fra DR fortæller at samarbejdet i net-tv og netradiogruppen er blevet til, fordi der er et klart behov for at lære af hinandens erfaringer om radio og tv på nettet. Hensigten er også, at gruppens medlemmer skal fungere som sparringspartnere for hinanden.

Gruppen deler erfaringer blandt andet om hvordan man bruger net-tv og netradio i de forskellige nordiske lande. Dette kan betyde sammenligning af medieforskningens resultater i de forskellige selskaber, og brugerundersøgelser, samt fælles overvejelser omkring de juridiske problemstillinger der er i forbindelse med tv-programmer på nettet.

Gruppens medlemmer kan også hjælpe hinanden med forskellige målrettede projekter:

– DR og Sveriges Radio har aftalt at udveksle erfaringer og viden om netradiolytningen, og begge vil i løbet af dette efterår prøve finde ud af, hvordan lytningen af netradion kan øges væsentligt. Derudover ved jeg, at DR vil være i kontakt med NRK angående NRKs P3-tv, da DR skal etablere en eller flere ungdomskanaler på nettet, fortæller Erik Nørgård Gravesen.

Samarbejdet med tredjepartsdistributører som Joost og YouTube har også været på gruppens agenda. Et andet fælles tema er de tekniske udfordringer, som der er ved distribution af tv og radio på nettet.

Gruppen holder sit næste møde ved årsskiftet i København.   

Flere informationer: Erik Nørgård Gravesen / +45 3520 4361