Ny formatsida på www.nordvision.org

På www.nordvision.org:s nya Format-sida hittar ni bland annat aktuella formatkonkurrancer, en ny formatdatabas och NV-bolagens kontakpersoner i formatfrågor.

av Marianna Widmalm

Under Format samlade vi allt på ett ställe som rör Nordvisions formatsamarbeten och vi hoppas i och med detta underlätta för er att hitta relevant information om tillgängliga nordvisionsformat.

Det  finns två sätt att komma åt informationen på formatsidan. Utan Nordvision-inlogg kommer du åt allmän information och formatkonkurrancer. Med Nordvision-inlogg kommer du åt formatdatabasen som i princip fungerar som de vanliga genre-kalendrar ni redan känner till.


Formatsidan utan inlogg
Här hittar ni all nyttig och lättillgänglig information om format; hur man definierar ett format, vilka riktlinjer som gäller vid formatsamarbeten, både internt och för externa bolag, samt en titellista över alla format som har fått Nordvisionsstöd och därför också är tillgängliga för alla nordvisionsbolag.

Under Kontakt hittar ni alla NV-bolagens kontaktpersoner i formatfrågor, som beställare och formatscouter.

Här finns  också de pågående formatkonkurrancerna i Nordvisions regi. Ni kan ladda upp era bidrag till de aktuella tävlingarna och även läsa vad de nordiska beställarna vill ha för formater i konkurrancen (brief).

Just nu pågår den årliga faktaformatkonkurrancerna med deadline 21 september, så ladda upp era förslag och vinn 25.000 EUR för att utveckla er programidé vidare.


Formatsidan med inlogg
När ni  loggar in på www.nordvision.org kommer ni även åt den nya formatdatabasen.

Här samlar vi alla tillgängliga nordiska format, vissa av dem kan användas utan kostnad, vissa av dem är till försäljning. Formatdatabasen fungerar på samma sätt som de programgruppkalendrar vi har på vår sajt. Klickar ni vidare på programtiteln hittar ni all relevant info om formatet som programbeskrivning, kontaktpersoner och om formatet är fritt att använda utan kostnad eller inte. Här finns också information om formatet är under utveckling, under produktion eller om det  har ett ”deadline of interest”-datum vilket betyder att formatet kommer att gå till försäljning och de nordiska bolagen måste anmäla sitt intresse för att kunna få programmet till ett bättre pris. Kontakta alltid din nationella beställare eller formatscout om du är intresserad av ett format som du hittar i databasen.


Formatdatabasen – läsa eller redigera?
Databasen är tillgänglig att läsa för alla som har Nordvision-inlogg. Ni kan hämta all relevant info om tillgängliga format i Norden, redigera eller lägga upp nya format kan däremot bara en handfull människor göra. Det är de nordiska beställarna, formatscouterna och  vi på NVS som har den behörigheten.

Vi på NVS hoppas att du kommer att hitta all info du söker och blir inspirerad av vår nya formatsida! Välkommen in till www.www.nordvision.org.