Ny aftale sikrer arkivperler på DRs nye kanaler

En ny arkivaftale mellem DR og Copydan Arkiv sikrer indhold til DRs nye tv-kanaler.

En række programmer fra DRs arkiv vil fremover kunne vises på DRs kommende niche-tv-kanaler; børnekanalen ’DR Ramasjang’ og historie- og kulturkanalen ’DR K’. Baggrunden herfor er en helt ny aftale, som DR og Copydan Arkiv netop har underskrevet.

Den nye aftale sikrer DR mulighed for at genudsende hele eller dele af udsendelser på de nye kanaler, der har premiere den 1. november i år. Bag aftalen står en række af Danmarks væsentligste rettighedshaverorganisationer. Aftalen omfatter både DRs egne produktioner og eksterne produktioner, som er bestilt af DR, og som har været udsendt før den 1. januar 2007.

DRs generaldirektør Kenneth Plummer kommenterer aftalen:

– Hvis den kommende børnekanal skal være et reelt og attraktivt alternativ til de kommercielle, internationale børnekanaler, er det afgørende, at den får indhold af den høje kvalitet, som genudsendelserne har. Og samtidig siger det næsten sig selv, at en kanal som DR K, der blandt andet vil sende mange historiske programmer, også igen og igen vil have behov og nytte af at kunne dykke ned i arkivet, siger Plummer.

Ifølge Kenneth Plummer ville alternativet til, at DR kunne anvende arkivmaterialet være, at DR i højere grad havde været nødt til at indkøbe udenlandske programmer til de nye kanaler.

Den nye arkivaftale kommer i forlængelse af ’Pakke 1-aftalen’, der trådte i kraft ved årsskiftet 2008. Her fik DR blandt andet mulighed for at lægge store dele af sit arkiv på nettet – enten i fuld længde eller som klip. Det har blandt meget andet resulteret i Bonanza-sitet på dr.dk.