Ny aftale mellem Islands regering og RUV

Den islandske public service selskab RUV stræber efter en balanceret drift med hjælp af ny politisk aftale.

Den islandske regering har vedtaget at konvertere den gæld, som RUV har til statskassen – dvs. knapt 563 millioner ISK (ca. 25 millioner danske kroner), til aktier. Denne nye aftale mellem RUV og Islands kulturminister indebærer, at RUV’s bestyrelse vil revidere organisationens driftsplaner, og tage forholdsregler med den hensigt at opnå en balanceret drift i årene 2009 og 2010. Endvidere vil man stræbe efter, at optimering af driften ikke forårsager opsigelser af flere medarbejdere.

Betydningsfuldt samarbejde

På grund af RUV’s økonomiske vanskeligheder har selskabets medarbejdere ikke kunnet deltage i forårets programgruppemøder – for eksempel for børn og fakta. Bjarni Gudmundsson, som er TV-direktør i RUV, siger, at selvom selskabets medarbejdere ikke har kunnet deltage fysisk i Nordvisions programgruppemøder, har man prøvet at følge op programgruppernes arbejde i størst mulig grad. RUV vil meget gerne bevare et godt samarbejde med de nordiske lande også i fremtiden;

– NV-samarbejdet er vigtigt for RUV. Det er meget betydningsfuldt for os at have et godt bagland hos vore nordiske kolleger og venner. I RUV håber man på, at landet snarest muligt kommer ud af den økonomiske krise, og at vi igen kan deltage mere effektivt i NV-samarbejdet. Muligvis vil det betyde at RUV ikke kan deltage alle møder men i hvert fald en gang imellem, konkluderer Bjarni Gudmundsson.