NV-fonden: EUR 6,3 milj. till 66 projekt

Nordvisionsfonden har igen i höst delat ut pengar till både produktion och utveckling av samnordiska projekt.

Fondstyrelsen beslöt om utdelningen under sitt möte i Helsingfors torsdagen den 30 november. 51 projekt tilldelades stöd av styrelsen för Nordvisionsfonden. I tillägg har 18 barn- (4), fakta- (7) kultur- (4) och ungprojekt (3) redan tidigare i höst fått decentralt utvecklingsstöd av genrebeställarna. 

Produktionsstödet i höst uppgår till sammanlagt EUR 6 miljoner (DKK 45 miljoner) och fördelas mellan 40 projekt.

I tillägg till de projekt som tidigare fått decentralt utvecklingsstöd för EUR 0,18 miljoner (DKK 1,4 miljoner) har 8 projekt tilldelats centralt utvecklingsstöd till ett belopp på EUR 0,09 miljoner (DKK 0,7 miljoner).

>> Se alla projekt som beviljats stöd

Fondstyrelsen beslöt vid mötet också att projekt baserade på format utvecklade med stöd från Nordvisionsfonden behöver framöver minst en Nordvision-samproducent för att ansöka om produktionsstöd från fonden. Tidigare har en samproducent inte varit nödvändigt. 

>> NV-fonden: partner behövs för produktionsstöd för format

Vårens ansökningsfrist är måndagen den 7 maj. Fondstyrelsen möts den 7 juni för att behandla ansökningarna och ta beslut om vilka projekt som tilldelas produktions- eller research- och utvecklingsstöd. Informationen om utdelningen tillkännages senast måndagen den 11 juni. Vid oväntade och överraskande situationer är du välkommen att kontakta Nordvisionssekretariatet för att diskutera möjligheterna om en snabbare behandlingstid, utanför de utsatta tidsramarna.

 

Relaterat

Nordvisionsfonden

Nordvisionsfondens utdelningar

NV-fonden: partner behövs för produktionsstöd för format