NRKs populæreste website udveksles

Yr.no er NRKs populæreste website med over 1 mill. ugentlige besøg. YR.no udveksles nu med SVT og YLE.

NRK har de tre sidste år haft fokus på vejr og klima gennem en “Ekstremvejr-uge”. Hundredvis af radio- og tv-programmer har haft vejr som tema i disse uger hvert efterår. Vejret er et populært emne i Norge, og temaet er blevet rigtig godt modtaget af det norske publikum. 

Som et led i dette vejrtema lancerede NRK i september 2007 yr.no-webtjenesten, som er den største vejrtjeneste i Norge. Yr.no er et samarbejde mellem Norges Meteorologiske Institut og NRK.

Over million unikke brugere per uge

Ansvarlig for yr.no Kjell Jarle Høyheim siger:

– Yr.no har en viktig samfunnsoppgave gjennom å varsle ekstremvær. Nordmenn elsker bare informasjon om vær. På yr.no finner du alt om vær. Tjenesten er også et tilbud om gratis varsel og blir brukt av aviser, hoteller, campingplasser og flyplasser. 68% av norske nettbrukere bruker yr.no, og 87% kjenner til tjenesten.

Websitet kan trods sin unge alder se tilbage på en eventyrlig udvikling; i sommer havde sitet 1,3 millioner unikke brugere hver uge.  

Nordisk samarbejde omkring vejrtjeneste

Yr.no’s succes har vakt stor interesse i de andre nordiske lande, og der er planer om at implementere et lignende site både i Finland og i Sverige:

– Vi har hele tiden været meget interesseret i at samarbejde nordisk omkring ekstremvejr, og nu har YLE og SVT heldigvis meldt som meget interesseret i at udveksle websitet, siger Erik Bolstad, redaktør for yr.no.

Ari Ylä-Anttila, som er programbestiller på YLE TV1 siger:

– Jeg bestiller indhold primært for tv, men jeg kunne straks se, at yr.no havde et kæmpe potentiale på webben – også i Finland. Derfor har jeg anbefalet sitet videre til de webansvarlige i YLE.

Are Nundal, programchef i SVT interaktive har tidligere selv været ansat i NRK, og sad i styregruppen, som oprindeligt planlagde yr.no. Are Nundal siger:

– SVT har i lang tid leverat vädertjänster, men nu är det dags att förnya vädersajten. Efterso yr.no genom sin användarvänlighet har fått så oerhörta framgångar är det frestande att snägla på deras lösrningar och erfarenheter.

Nye idéer

NRK har de sidste år satse meget på nettet og nrk.no er stille og roligt ved at etablere sig blandt landets største indholdswebsites. Kjell Jarle Høyheim siger:

– Vi søker stadig etter nye måter å ble ennå bedre. Helt konkret arbeidet vi sammen med den norske turistforening om å etablere en felles turside, med informasjon om turområde over hele landet. Denne skal vi ha på plass innen sommersesongen 2009.

Læs mere:
www.yr.no