NRK Super fik tre Emmy nomineringer

24 internationale børneproduktioner er nu nomineret til den internationale Emmy prisuddeling i februar 2013. 67 lande har indsendt deltagende bidrag og 13 lande er blevet nomineret med børneprogrammer. Den absolutte højdespringer er NRK barn. NRK Barn er nomineret med hele tre børneproduktion. Ingen anden broadcaster har opnået så mange nomineringer i år.

af Henrik Hartmann

Nils Stokke, programredaktør for NRK´s børneproduktion (NRK super), er selv overraskede over de mange nomineringer:

”Det var veldig overraskende! Riktignok har flere av NRK Supers program blitt nominert internasjonalt de siste to årene, og vi har vært nominert til EMMY tidligere, men å bli nominert til tre priser og være den kanalen i verden med flest nominasjoner hadde jeg aldri trodd skulle skje”.

Hvad er opskriften på at NRK får så mange nomineringer?

”De siste årene har jobbet hardt med å høyne kvaliteten på programmene våre. Og kvaliteten skal handle om å fortelle historier som barn er opptatt av og som engasjerer dem. Programmene som klarer dette har mye lettere for å reise internasjonalt. En godt fortalt barneprogram i Norge vil også være spennende for en italiensk gutt eller kanadisk jente. Vi har også jobbet tett med utviklingsavdelingen i NRK de siste årene og det har ført til en proffesjonalisering av den delen av produksjonen. Pitchene er mer gjennomarbeidet enn tidligere og det gjør meg tryggere når vi tar en programbeslutning. Et høyt utviklingstempo betyr også at vi har flere program å velge mellom når vi beslutter”, siger Nils Stokke.

To av de tre nominerte seriene er produsert av eksterne produsenter. Stikk! er produsert av Nordisk Film TV mens Fabelaktiv står bak Energikampen. Vi har et tett og nært samarbeid md de eksterne prosjektene og jeg mener alle lærer mye av å blande den eksterne og interne målgruppe- og produksjonskunnskap.

Hvad gør det ved NRK barn produktionsenhedens selvtillid at få hele tre nomineringer og hvad kan I bruge det til?

Vi er alle meget stolte av å gjøre oss så synlig internasjonalt. Det er selvsagt hyggelig å se at andre synes programmene våre holder høy kvalitet. Jeg tror slike nominasjoner over tid vil gjøre det mer attraktivt å jobbe i barneavdelingen i NRK og jeg håper også det fører til at de eksterne produksjonsselskapene ønsker å satse på barneproduksjon. Det kommer til å gjøre NRK Super bedre!

NRK´s tre nomineringer er:
Leserkorpset (The Reading Band) – NRK
Energy Survival – Fabelaktiv / Enova / NRK / Film 3
Stikk (Leave Me Alone) – Nordisk Film TV / NRK / SVT / DR / RUV