Nordvisions-samarbejdet har aldrig stået stærkere

Ny rekord for fjerde år i træk, samtidig med at fem generaldirektører indgår musketéred. Nordvisions årsrapport er på gaden med eksempler på best practice og rapporten er – præcis som tv-samarbejdet -meget omfattende.

Rekorden slået igen, igen. For fjerde år i træk kan vi med glæde fortælle, at Nordvision-samarbejdet slår sin egen rekord. Med 5.102 programepisoder i 2017 svarende til 2.123 timers tv er sidste års rekord på 4.911 programepisoder slået klart.

Skåret ind til benet og formuleret i to ord, så er forklaringen med Nordvisions ordførende og generalsekretærens ord: ”Gensidig tillid”.

Og kronjuvelen i samarbejdet kommer endda til at skinne endnu mere kraftigt i de kommende år efter, at de fem øverste direktører i NRK, SVT, DR, RUV og YLE har aftalt at satse yderligere målrettet på nordisk public servicedrama.

Nordisk tv-drama er i forvejen bredt respekteret og har taget adskillige Emmy-priser. Senest vandt NRK i 2017 med ’Mammon 2’, men det slutter ikke hér. Måske er vi i virkeligheden kun lige begyndt.

Årsrapporten tager i det hele taget temperaturen på nordisk public service-tv, når samarbejdet er bedst. Vi ser tilbage på et år, hvor NRK valgte at omfavne Minecraft og lade unge fans bygge hele Norge, hvor SVT fik stor succes med en remake af danske manus til teenserien ’Klassen’ og hvor SVTs format om ukendte arvinger spredte sig til resten af Norden. Vi kommer også rundt om vigtige dokumentarsamarbejder om datakriminalitet, menneskesmugling og højreekstremisme.

Med andre ord, der er masser af inspiration og indsigt at hente på de 84 rigt illustrerede sider. For dig der interesserer dig for eller arbejder med tv-produktion er årsrapporten et must.

God læselyst.