Nordvisions onlineseminarier sätter fokus på plattformarna

Under det gångna året har i princip all verksamhet för att stärka det nordiska public service-samarbetet blivit digital. Nordvisions expertnätverk för sociala medier har så här långt arrangerat två onlineseminarier med goda exempel på det arbete som görs i bolagen. Serien fortsätter med en tredje session i januari.

Bolibompa-draken är numera välkänd även i digital form hos de allra minsta SVT-tittarna. Foto: SVT.

Det första seminariet ordnades i oktober med Yle som värd.

I slutet av november vad det dags igen, den här gången med Christian Loiborg, strategisk redaktör för sociala medier i DR Medier, som programledare.

Genom tre presentationer kunde deltagarna bekanta sig närmare med insikter, resultat och planer från DR, SVT och Svenska Yle. Dessutom gick det att ställa frågor i direktsändning till presentatörerna.

Erik Norwald, varumärkesstrateg på SVT, gav en närmare inblick i bolagets arbete med Bolibompa Baby för de allra minsta SVT-tittarna.

Norwald pekade till exempel på vikten av att känna sin egen plattform utan och innan. Hur kan den hjälpa dig att nå dina mål?

Se hela Erik Norwalds presentation här:

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Jonna Haikonen, digital redaktör vid Svenska Yle, gick i sin tur närmare in på hur Yle arbetar med att stärka sina varumärken genom en multikanalstrategi.

Produkten i sig ska vara bra, till att börja med. Arbetet startar med att säkerställa ett relevant flöde av innehåll till publiken.

Yle har arbetat hårt med att strategiskt producera och köpa de rätta produkterna för alla målgrupper, så att portfolion i sig stöder byggandet av varumärkena.

Se hela Jonna Haikonens presentation här:

Nordvisions sociala medier-serie online fortsätter i januari. Om du arbetar med sociala medier inom nordisk public service, och vill delta, ska du ansluta dig till gruppen Nordvision – People working with social på Facebook.