Nordvisions julequiz

Gör Nordvisions julquiz och ta reda på hur väl du kommer ihåg samarbetsåret. Om du lämnar dina kontaktuppgifter så kan du bli belönad för din insats. Samtidigt säger vi stort tack för ett gott nordiskt samarbete år 2023.

Nordvisions julequiz

Hvor godt kjenner du egentlig Nordvisions-samarbeidet? I vår uformelle julequiz settes din kunnskap på spill, og vi trekker noen heldige vinnere blant dere som svarer rett på alt. Vinneren kontaktes per email, og får overlevert en premie på nyåret.

Navn(Påkrævet)
E-mail(Påkrævet)
test
1. Hvor mange prosjekter fikk utviklingstøtte ved høstens fondsmøte
2. Hva heter det nye europeiske dramasamarbeidet som er en utvidelse av det nordiske N12?
3. Og hvilke tre andre europeiske kringkastere er med i dette nye europeiske dramasamarbeidet foruten NRK, SVT, Yle, RUV og DR?
4. Hva heter årets julekalender på SVT?
5. Og hva heter årets julekalender på NRK?
test
6. Eurovision skal avholdes i Sverige neste år – etter at Loreen vant med låten Tattoo. Hvilken by skal etter planen være vertskap for finalen?
7. Hvilken NRK-produksjon som også er en del av barnesamarbeidet B15 vant Rose d’Or Awards i London i kategorien Barn og ung?
8. Den finske selvstendighetsdagen feires den 6. desember, og denne dagen er også en stor TV-dag for Yle hvor programmet "Fest på slottet" samler flere finske seere enn noe annet program gjennom året. Hvor mange fulgte med på programmet på det meste i år?
9. På sensommeren i år meldte DR ut at de ønsker å innføre obligatorisk innlogging på sine tjenester. Fra når melder DR at de ønsker å innføre dette?
10. I Danmark kalles nyhetene for barn og unge «UltraNyt» i Norge Supernytt og i den svensktalende delen av Finland heter det Watt Nytt og Yle Mix i den finsktalende delen, men hva heter programmet i Sverige? Programmet vi skal frem til er forøvrig også nordens eldste nyhetsprogram for barn, og markerte 30 års jubileum i september i år.
test
11. DR har hatt stor suksess med sin nyeste dramaserie Huset. Huset er også en del av N12, og sendes også i de andre nordiske landene. Når dramatitler utveksles har de ofte en engelsk tittel. Hvilken tittel har Huset fått?
12. Hva heter det svenske medlemmet av podcasten og radioprogrammet «Norsken, Svensken og Dansken»?
13. I november ble det klart hvem som etterfølger Henrik Hartmann som generalsekretær i Nordvision. Hva heter hans arvtaker?
14. Og fra hvilken kringkaster kommer arvtakeren til Henrik Hartmann?
test
test
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.