Nordisk samproduktion vinder international pris

En nordisk dokumentar-samproduktion sikrede sig en af tv-verdenens fineste internationale priser, da der blev uddelt såkaldte guldnymfer ved Monte Carlo Television Festival i Monaco.

‘SOS – Fanget af pirater’ har vundet en guldnymfe ved Monte Carlo Television Festival. Programmet, som er produceret af DR, er en nordisk co-finansiering med bidrag fra SVT and NRK.

Programmet havde dansk premiere i september sidste år og var tilrettelagt af Nils Giversen.

I dokumentaren følger et tv-hold som de første i verden en piratkapring time for time ud for Somalias kyst. Helt præcist er det et højspændt gidseldrama, hvor den danske rederidirektør Per Gullestrup indtager en hovedrolle. For det er ham, der skal forsøge at forhandle om 13 søfolks liv og millioner af kroner.

I den meget enige jurys begrundelse for at give ‘SOS – Fanget af pirater’ prisen hedder det blandt andet, at “dokumentaren giver en unik adgang til et forløb, som man ellers aldrig ser”. Og begge sider – både firmaet og gidselstagerne – er repræsenteret, fremhæver man.

DRs dokumentarchef Steen Jensen glæder sig over, at en DR-dokumentar nu for tredje gang på syv år tager Guldnymfen i Monaco, hvor det er programmer fra hele verden, der er i dyst.

– I Monte Carlo kæmper vi mod de bedste dokumentarer fra hele verden, blandt andet fra BBC, USA og Canada. Derfor er vi selvfølgelig stolte over at få prisen for tredje gang. Det viser, at DRs dokumentarer kan være med på højt internationalt niveau, siger han.