Nordisk innhold på tvers av landegrenser

Mange titler, både på tv og i NV-bolagenes strømmetjenester, er serier som kommer fra programutvekslingen i Nordvision. I 2019 var det en liten nedgang i antall tilbudte programmer. Dette skyldes blant annet et økt fokus på NV-bolagenes strømmetjenester og omlegging av strategi og programflater.

Med færre minutter å fylle i sendeskjemaet reduseres også behovet for ekstra innhold – utover ens eget.

Men utvekslingen står fortsatt meget sterkt, og her er noen titler vi har valgt å fremheve i år.


Hagen min. Foto: NRK.

Får hjelp til å realisere hagedrømmer

I serien «Hagen min» fra NRK, tas seeren med til forskjellige hager og uterom rundt om i Norge, der kreative folk setter sine hageideer ut i livet med hjelp fra NRKs tv-team. Programmet er nå laget i tre sesonger og har blitt et populært utvekslet program til resten av Norden.

 


Har jag något val? Foto: UR.

Hvordan påvirker fake news valgresultater?

I programmet “Har jag något val? – USA valet och sociala medier” (UR) undersøker programleder og komiker Elin Almén fake news og hvordan sosiale medier brukes for å påvirke politiske strategier og valgresultater. Programmet tar utgangspunkt i det seneste amerikanske valget og Donald Trumps  fremgang.


Bästa dieten. Foto: SVT.

Gamle vaner endres med nye dietter

Livsstilsprogrammet “Bästa dieten” (SVT) følger fire svenske par som må bryte med gamle vaner og blir satt til å følge hver sin nye diett i en måned. De får et innblikk i noe helt nytt for dem, og opplevelsen endrer synet deres på mat og helse og får dem til å revurdere hvordan de lever. 


Mø for evigt. Foto: DR.

Hvem er Mø fem år etter?

Nesten alle har hørt sangen «Lean on», som Karen fra Ubberød i
Danmark fikk en verdenshit med for noen
år siden. Karen kaller seg MØ, og ble en stjerne over natten – en alle ville samarbeide med. Hun reiste, jobbet og sa ja til alt. I frykt for å bli glemt. 5 år senere jobber hun med sin andre plate – men hvem er MØ nå?  Dokumentaren «MØ for evigt» fra DR, følger prosessen.


Peltsis tuffa år. Foto: Yle.

Ett år – seks harde utfordringer.

Hvor langt kan Mikko «Peltsi» Peltola presse seg selv, og hvilke uante krefter kan et menneske finne i seg selv om det skulle bli nødvendig? I den første episoden av ”Peltsis tuffa år” (Yle) padler «Peltsi» alene mellom de finske byene Helsingfors og Hangö. Reisen fortsetter deretter via lange vandringer i naturen og deltakelse i et helt spesielt «midtsommertriatlon», og i den siste episoden møter han den ultimate utfordringen bestående av padling, russiske grensevakter, rulleski og løp.


Saga Mezzoforte. Foto: RUV.

Suksessband med jubileumsdokumentar

RUVs sin dokumentar «Saga Mezzoforte» følger bandet Mezzoforte, som var en av de aller første gruppene med suksess utenfor Island. I 2017 feiret gruppen 40 år som artister, og dokumentaren ble til i den forbindelse.


Strömsö. Foto: Yle.

Nordisk interesse for svensk-finsk inspirasjon

Det svenske tv-programmet Strömsö er veldig populært. Ikke bare i Finland, men også i et nordisk perspektiv. Programmet byr på inspirasjon fra hver en krok i hjemmet – fra kjøkken til hobbyrom. Strömsö har gjennom mange år funnet sitt publikum også utenfor Finland.

Detta innehåll är en del av Nordvisions årsrapport 2019-2020.


Totalt antal programepisoder – samproduktioner og udveksling:
4.172
Samproduktioner:
1.731
Program- og arkivudveksling:
2.441

(Ekstra programudveksling KNR og KVF 731 episoder totalt)

Nyheder

Anslået antal nyhedsindslag udvekslet:
2.883

 Samproduktioner

Antal programmer tildelt udviklingsstøtte:
43
Antal programmer tildelt produktionsstøtte:
81