Nordens beste sosiale medier-allmennkringkastere samlet i Oslo

Lærer triks fra NowThis News, YouTube – og hverandre.

Onsdag og torsdag foregår Nordvisjons aller første sosiale medier-konferanse i NRK Kompetanse i Oslo. Her møtes de folkene som jobber aller mest med sosiale medier i NRK, DR, SVT, Utbildningsradion, Yle og RUV. I to dager skal de dele erfaringer og bli inspirert av noen av de aller beste innen sosiale medier.

– Vi som er ”sosiale medier-sjefer” i de ulike kringkasterne har møttes regelmessig en stund, og vi har oppdaget at vi alltid lærer så mye av hverandre. Nå tenkte vi at flere burde få det samme utbyttet, sier NRKs spesialrådgiver for sosiale medier, Ingeborg Volan.

Et av høydepunktene på konferansen er foredrag med to produsenter fra NowThis News, en New York-basert nyhetsformidler som opererer utelukkende på sosiale plattformer. De legger mye vekt på dataanalyse for å tilpasse nyhetsinnholdet sitt sånn at det funker perfekt på Facebook, Snapchat, Instagram eller Twitter.

– Det er viktig at vi deler våre suksesser på sosiale medier og lærer fra hverandre i Norden. Vi er blant de beste i verden, men vi klarer ikke holde oss i den posisjonen hvis vi ikke stadig utvikler oss. Derfor inviterte vi NowThis, et av de første medieselskapene som utfordrer utfordrerne i mediemarkedet. NowThis er nå en partner for Huffington Post, fordi de vet hvordan video på mobil fungerer bedre enn HuffPost gjør. Og de gjør fantastisk arbeid, sier sosiale medier-bestiller Lars Damgaard Nielsen i DR.

I tillegg deler YouTube erfaringer om hvilket innhold som funker best på deres plattform. DRs sosiale medier-analyse-spesialist Rasmus Thaarup gir også en innføring i beste praksis for å måle video på sosiale medier. Konferansen er støttet av Nordvisjon og er første arrangement i en serie på fire samlinger som skal flytte mellom de nordiske landene i årene som kommer.