Ledelsesændringer i NV-bolagene

Læs om de nylige ledelsesændringer hos NRK, SVT og DR.

Ny kringkastingssjef i NRK

NRKs styrelse udnævnte i slutningen af januar Hans-Tore Bjerkaas (55) som den nye kringkastingssjef efter John G. Bernander. Bjerkaas startede sin NRK-karriere i 1977 som radio- og fjernsynsjournalist i NRK Troms. Fra 1986 og frem til i dag har han – med undtagelse af et år som programredaktør i TV 2 – holdt forskellige lederstillinger i NRK.

Bjerkaas har de tre sidste år været distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark. Bjerkaas har også en særdeles Nordvisions- baggrund: han var Nordvisions ordfører tilbage i år 2002.

SVT fik ny ledelse i januar

SVTs Vd Eva Hamilton introducerede den nye ledelsen d. 24. januar. Den nye ledelsen består af ni medlemmer. To programdirektører – en for allmän-tv og en for nyheder og sport – leder programvirksomheden.

Den nye SVT-ledelsen består af:

Vd, Eva Hamilton
Programdirektör nyheter och sport, Jan Axelsson
Programdirektör allmän-tv, innehas av Leif Jakobsson t.o.m. 1. maj 2007
Kanal- och tablåchef, Thomas Nilsson
Allmän-tv-chef riks, Olov Carlsson
Allmän-tv-chef Stockholm, Johanna Frelin
Chef SVTi, Lena Glaser
Kommunikationsdirektör, Helga Baagøe
Ekonomidirektör, Susanne Karlin
Adjungerad: Stabschef, Lena Lundkvist

Nye direktørtitler og afdelinger i DR

DRs seneste organisationsændringer har betydet, at flere af DRs direktører har fået ny titel eller er kommet til at stå i spidsen for afdelinger med nye navne. Lars Vesterløkke, der med de seneste ændringer også fik DR Nyheder under sig, har fremover titel af programdirektør for DR Programmer.

På samme måde har den hidtidige direktør for nye medier og tv, Lars Grarup, også fået radioområdet ind under sig. Derfor har han fremover titel af mediedirektør for DR Medier.

DR fik i januar en ny økonomidirektør – David Hellemann – der kom til DR fra Finansministeriet. Han tiltrådte på posten d. 15.1.