Lars Grarup stopper i DR

Lars Grarup meddelte i weekenden DRs generaldirektør Kenneth Plummer, at han ønsker at fratræde sin stilling som mediedirektør i DR.

I weekenden meddelte mediedirektør Lars Grarup, at han ikke kan se sig selv som mediedirektør i DRs nye organisation og derfor stopper i DR.

Lars Grarup kom til DR i 2000 som DR1-chef, og blev i 2005 udnævnt til tv-direktør i DR. Stillingsbetegnelsen blev til mediedirektør efterhånden som ansvarsområdet blev udvidet til også at omfatte radio, internet og nye medier.

Generaldirektør Kenneth Plummer er konstitueret mediedirektør, indtil en ny mediedirektør tiltræder.

Ny organisationsstruktur i DR

Siden den 18. november har DRs ledelse arbejdet på at finjustere den nye organisationsstruktur, som DRs bestyrelse har vedtaget. Den nye struktur er vedtaget i DRs bestyrelse efter at programproduktionsdirektør Mette Bock for nylig meddelte, at hun ønskede at forlade DR.

Ny organisationsstruktur i DR skal styrke indholdsproduktionen, forbedre samarbejdet internt i DR, skabe klare og enkle beslutningsgange og reducere antallet af chefer.

Der oprettes fire nye direktørområder med hver deres indholdsmæssige fokus: DR Nyheder, DR Oplysning, DR Kultur og DR Danmark. Det tidligere DR Programproduktion, som før omfattede alle DRs programproducerende medarbejdere bliver nedlagt. Samtidig fokuseres mediedirektørens arbejde på det programstrategiske og på ansvaret for DRs kanaler.