Joost og DR samarbejder

En række DR-programmer bliver nu tilgængelige via tjenesten Joost, hvor brugere kan se tv fra en række udbydere verden over.

Joost har blandt andre den danske iværksætter Janus Friis og hans svenske makker Niklas Zennström som bagmænd.

Det nyskabende ved Joost er, at det gør brug af såkaldt peer-to-peer-teknologi til at udsende tv-programmerne. Dermed mindskes risikoen for flaskehalse, og brugerne har derfor mindre risiko for at opleve, at tv-signalet “hakker”.

– Vi arbejder hele tiden på at give danskerne endnu bedre adgang til DRs programmer og tjenester, når og hvor det passer dem. Og det er i den sammenhæng, at man skal se det nye tilbud,” siger DRs mediedirektør Lars Grarup.

Flere tilbud vil komme

DR lancerer i første omgang en række af de populære magasiner, der sendes klokken 21.25 på DR1 – for eksempel ‘Kontant’ og ‘Magasinet Penge’. Udbuddet vil blive udvidet, i takt med at DR får mulighed for det. Tilbuddet på Joost ligger i forlængelse af DRs øvrige tilbud om at lade brugerne se tv live og on demand via dr.dk tv og podcast.

– Vi fortsætter en udvikling frem mod en situation, hvor barriererne for at se tv, når man vil, er fuldt udviskede. Hos DR er vi selvfølgelig godt klar over den verserende diskussion om medielicensen, hvor nogle oplever problemer med at se tv via internet. Men de praktiske problemer, vi oplever nu skal ikke misforstås: Vi arbejder målrettet og langsigtet mod at gøre DRs indhold tilgængeligt for alle. Og vi håber selvfølgelig meget, at et tilbud som Joost kan være et led i virkeliggørelsen af den vision, siger Lars Grarup.

(Kilde: DR Kommunikation)

Læs mere:

Joost
Joost vender op og ned på vores tv-vaner