Innhold er Public Services styrke

– Behovet for Public Service har aldri vært større, var konklusjonen til Kenneth Plummer, Hans Tore Bjerkaas og Eva Hamilton når de møttes til debatt under Nordiske Mediedager denne uken.

På en konferanse som først og fremst handlet om utfordringene for tradisjonell flow-tv benyttet de skandinaviske generaldirektørene anledningen til å markere en offensiv holdning til konkurransen fra nisjekanaler og internett.

Plummer fremhevet posisjonen Public Service har som nasjonal sammenhengskraft og identitetsbygger, samt som garantist for innhold kommersielle konkurrenter ikke kan eller vil skape: – Disney vil aldri kunne produsere barneprogrammer tett på dansk virkelighet på samme måte som Danmarks Radio kan.

Både Bjerkaas og Hamilton fremhevet de tradisjonelle Public Service verdier. Selv om brukerne vil ha stor innflytelse på medieutviklingen er vår forpliktelse å tiltale disse som samfunnsborgere, ikke kun som kunder: – Vårt oppdrag er stadig å gjøre landet vårt bedre, mente Bjerkaas.

– Hva er annerledes når vi møtes igjen om ti år?, spurte moderatoren panelet avslutningsvis. Eva Hamilton valgte å fokusere på det som ikke ville endre seg:

– Også om ti år vil fokuset være mennesker og innhold. Vi er innholdsprodusenter, ikke distributører. Vår store utfordring er å klare å omstille oss til også å håndtere brukerdialog og brukergenerert innhold i en moderne medievirkelighet.

Nordiske Mediedager pågår fra 9. – 11. mai i Bergen, Norge: www.mediedager.no