Højt niveau på faktapitchen

På faktapitchen i København d. 6. nov. 2009 blev 15 projekter fremlagt, 3 af dem var projekter som fik udviklingsstøtte i foråret. Faktabestillerne var meget positive over de gennemarbejdede og visuelle flotte projekter.

Utrolig godt

Mary Gestrin, bestiller på Svenska YLE fortæller: -Jag tycker att årets pitchar var väldigt fina, välgenomtänkta och proffessionellt genomförda – särskilt glada var vi beställare över att de projekt som fick utvecklingsstöd av oss i Oslo och som nu rapporterade om hur de har använt utvecklingspengarna, hade gjort ett så oerhört bra jobb.

Tre nye faktaprojekter fik udviklingsstøtte

Et dansk, et norsk – dansk og et finsk faktaprojekt fik støtte på faktapitchen i København, nemlig projekterne ‘Dronninger og Friller’ (DR), ‘Kedjan’ (YLE) og ”I want a robot” (DR).

De to første projekter fik tildelt 17.300 euro og det sidste 8.600 euro.

Anniken Næss, faktabestiller på NRK var også meget positivt overrasket over det meget høje niveau både hvad angår idéerne, det visuelle materiale og på selve pitchteknikken. På spørgsmålet om hvad der kan blive bedre siger hun:
– Jeg synes godt at de faktaproducenter der pitcher kan blive bedre til at utrede og forklare det nordiske i ideen, og blive bedre til at legge frem ulike samproduksjonsmodeller.

Flere faktaudviklingspenge i 2010

På tv- og mediedirektørernes møde (NV-mødet) et par dage før faktapitchen, vedtog man at de særlige fakta-udviklingspenge, som faktabestillerne kan dele ud straks efter pitchen, også fortsætter til næste år.

Både NV-mødet, faktabestillerne og Nordvisionssekretariatet ser at denne ordning motiverer til et seriøst samarbejde, det styrker programforslagenes bæredygtighed, og giver en yderligere kraft til samarbejdet.

Mary Gestrin siger om ordningen: – Det är en fin morot för dem som pitchar och jag tror att det är en delorsak till att kvaliteten på pitcharna har förbättrats. Det gör också beställarnas insats tydligare och konkretare och våra möjligheter att påverka bättre.

Sæt kryds i kalenderen

Allerede nu kan faktabestillere og producenter begynde at sætte kryds i kalenderen.

Næste faktapitch bliver nemlig i Helsinki d. 15. og 16. april 2010. På faktapitchen har faktaproducenter mulighed for at pitche alle faktaforslag i bredeste forstand.

Har du allerede nu spørgsmål til dette, kontakt Henrik Hartmann i Nordvisionssekretariatet

hrh@remove-this.dr.dk eller (+ 45) 24 24 83 05