FST bliver FST5

Svenska YLE indleder efteråret med et nyt navn på FST-kanalen, og et forbedret programudbud i både radio, tv, og web. FST-kanalen kaldes nu FST5, hvilket afspejler kanalplads nummer fem blandt Finlands digitale tv-kanaler.

I august 2007 bliver alle tv-sendingerne i Finland helt digitale. I øjeblikket ser halvtreds procent af de finske husstande digital-tv, og antallet af digitalbokse vokser hurtigt. Derfor tager YLE initiativet til opbygningen af den digitale FST5, eller ’Femman’. FST5 bliver en av fem selvstændige YLE-kanaler. Kanalens profil er finlandssvensk, finlandsk, og nordisk.

Som et led i at forøge det digitale programudbud bliver flere og flere FST5-program fra og med dette efterår sendes udelukkende på den digitale FST5-kanalen. Indtil videre har seerne kunnet se FST’s programmer på sene tirsdagsaftener samtidig på både FST og TV1. Fra og med den 28. august har FST5 sendt sine egne programmer, mens TV1 har samtidig budt på andre alternativer.  

FST5 målsætning er at tilbyde et alsidigt og bredt basisudbud også for de analoge seere. Samtidig vil YLE kommunikere allerede nu, hvilket tillægsværdi digitalboksen giver seerne. Blandt det som FST5 nu tilbyder udelukkende digitalt er videnskabsprogrammer, sport, underholdning, kultur, dokumenterer, musikunderholdning, børneprogrammer, og drama. Disse programmer bliver vist på svensk, eller med svenske undertekster.

Læs mere:
http://fst.yle.fi/
FST5