Förnyelser på www.nordvision.org

Nordvisions webbplats har delvis gjorts om för att det ska vara snabbare, smidigare och enklare att finna rätt.

Det första du möter på www.nordvision.org handlar huvudsakligen om kosmetiska förbättringar, som gör att det hela ska se mer välkomnande ut. Det mesta är ändå innehållsmässigt gammalt och bekant och ska gå ännu enklare att finna.

 

De elementära ändringar som gjorts och som kan vara bra att ha koll på är: 

  • Menyn tar inte längre lika mycket plats på skärmen, då den är placerad vågrät. Den ska också vara smidigare att navigera i.
  • Du kommer alltid tillbaka till startsidan genom att klicka på Nordvisions logo uppe till vänster.
  • För att spara på utrymmet på skrivbordet så är login-rutan inte längre konstant synlig i sin helhet, men de bekanta fälten blir synliga då du trycker på ”Login” uppe till höger. Här kan också nya användare, som bekant, registrera sig.
  • Både Projektkalendern och att ansöka om stöd från, som bägge kräver inloggning, är placerade i en egen meny uppe till höger, som blir synlig efter inloggning.
  • Sökfunktionen har flyttat från sidfoten upp till höger, invid inloggningen. Resultaten är beroende av om du är inloggad eller ej och vilka användarrättigheter du har. Alla ser således nödvändigtvis inte de samma resultaten.

 

Bättre mobilanpassning

www.nordvision.org har med de justeringar som gjorts också blivit responsivare än tidigare. Sajten ska nu vara smidigare att använda på mobiler och pekplattor. Om du vill använda projektkalendern rekommenderas det ändå att du begär skrivbordsversionen av nätsidan. Samma gäller sökfunktionen som tills vidare enbart är tillgänglig i den fulla utgåvan.

Du får gärna vara i kontakt med antingen Kristian Martikainen (krim@remove-this.dr.dk) eller Øystein Espeseth-Andresen (oyes@remove-this.dr.dk) på Nordvisionssekretariatet ifall du har frågor och förslag gällande www.nordvision.org, användningen av sidan eller finner något som inte fungerar som det ska.

 

Nordvision på Facebook

Gillar du redan Nordvision på Facebook? Nordvisions Facebook-sida är det bästa sättet att i vardagen hålla sig uppdaterad om vad som både är relevant för samt sker inom nordisk public service och medlemsbolagen DR, NRK, RUV, SVT, Yle, SR och UR. fb.com/www.nordvision.org är nyhetsflödet om nordisk public service.