Faktaformatkonkurrance utlyst för 2014

Efter tidigare års framgångsrika faktaformattävlingar i Nordvisions regi har de nordiska faktabeställarna utlyst en ny formatkonkurrance för 2014.

Förra årets faktakonkurrance vanns av  Nomino (NRK)  som fick 25.000 EUR för att kunna vidareutveckla sin formatidé till en fullskalig pitch. Två andra idéer belönades också i samband med tävlingen, Gå i mina skor (SvYle)  och Dommer for en dag (DR) fick 16.000 EUR var av faktabeställarna.

Att formattävlingarna är framgångsrika bevisas av det faktum att flera av de vinnande idéerna genom åren har varit framgångsrika.

Teenage Boss (NRK) har sålts till flera länder, Bør de gifte seg (NRK) är nu ute till internationell försäljning, Dommer for en dag (DR) och Nomino (NRK) har gått i produktion direkt efter återpitchen, ett pilotavsnitt av Överlevaren (SVT) görs just nu och Gå i mina skor (SvYle) väntar på produktionsbeslut.

Har du allså en god format-idé som passar in på beställarnas brief och även stämmer med definitionen av vad ett TV-format är, kan du tävla om 25.000 euro med dina nordiska kollegor.

Se fatabeställarnas brief på www.nordvision.org och läs också hur man definierar ett TV-format.

Registreringen av idéerna pågår från 16 juni till 21 september. De 6 bästa inlämnade förslagen kallas till pitch 29 oktober i Stockholm.