ERNO udveksler nyheder i Sarajevo

ERNO – netværk for den sydøsteuropæiske nyhedsudveksling indenfor EBUs Eurovision News (EVN) netværk blev startet op i 2001 med støtte fra bland andet Finland og Danmark. – Vores forbillede er Nordvision, siger ERNO koordinator Zeljka Lekic.

Erno-nyhedsudvekslingen mellem tolv PS-selskaber i Balkan-regionen koordineres fra et kontor i Sarajevo. Kontoret har en bemanding af tre personer, og projektet ledes af den finske Jouko Blomberg fra YLE.

Kontoret samler op nyheder fra Balkan-området fem dage i ugen, og koordinerer nyhedsredaktionernes ønsker og kommende historier i de tolv medlemsselskaber. Nyhedsindslag bliver sendt til EBUs EVN netværk, som distribuerer dem videre til ERNOs medlemsselskaber, og en gang i mellem også til andre europæiske PS-selskaber.   

ERNO koordinator Zeljka Lekic håber at samarbejdet indenfor ERNO kunne udvides til dokumentarområdet. Udveksling af materialer i dette område ville forhåbentlig styrke Public Service selskabernes position i Balkan, og udvide mulighederne for kulturel udveksling mellem landene. Lekic konkluderer at man stadigvæk er langt væk fra dette ønske. Et af de væsentligste problemer er den utilstrækkelig offentlig finansiering af PS-selskaber i regionen.   

Kilder:

”Linkki” 05/2007 (YLE)
www.erno.tv