Engelsk fakta-guru kommer til forårets faktapitch

Den engelske fakta-konceptmager Robert Thirkell vil deltage i forårets fakta-inspirationsdag og faktapitch i Oslo d. 20-21. april.

Robert Thirkell er kreativ konsulent, serieredaktør, problemknuser for producenter af populære, underholdende, formaterede dokumentarer og faktuelle programmer. Han tilbragte først 15 år med at gøre BBC’s erhvervsprogrammer til de mest succesfulde i verden, ved at kreere en række originale og populære formater, bl.a. ’Back to the Floor’ og ’Blood on the Carpet’.

I 2003 forlod han BBC og i dag hjælper han broadcastere og produktionsselskaber med at kreere og formatere nye brands samt løse problemer med eksisterende serier og formater. Thirkell er kendt for en stil med et fængende narrativ og dramaturgisk struktur.

Fakta-inspiration d. 20. april

Selve faktapitchen foregår tirsdag d. 21. april i Oslo, men allerede dagen før (mandag d. 20. april), fra kl. 14.00 – 18.00 vil der være et inspirationsseminar, hvor bl.a. Robert Thirkell vil holde et oplæg. Hertil kommer at hvert NV-bolag vil præsentere et succesfuldt faktaformat.

Nordisk faktapitch d. 21. april

Faktapitchen tirsdag d. 21. er åben for alle faktarelaterede programmer i bredeste forstand, herunder også kultur og musik. Her har man mulighed for at pitche samproduktionsidéer, samt mulighed for at få del i de særlige udviklingsmidler, som NV-mødet har afsat fra Nordvisionsfonden i 2009 til faktaprojekter. Faktabestillerne kan selv uddele midlerne direkte, uden om de normale fondsfrister, og i forbindelse med faktapitchene i 2009.

For mere information om de særlige fakta-udviklingsmidler kontakt faktabestilleren i dit bolag, se kontaktliste, eller NV-sekretariatet.

Mere information om nordisk fakta-inspiration og faktapitch udsendes snart.