DR starter op en ny børneflade

Fra 1. januar gik den nye børneflade på DR1, ‘Morgenhår’ i luften. Blandt de mange nye tilbude til ungerne er der flere DR-egenproduktioner, for eksempel ‘Snip snap snude’, og gamle klassikere som ‘Pippi Langstrømpe’ eller ‘Emil fra Lønneberg’.

Den nye børneflade vil sende alle hverdage fra 6:30 til 8:30, samt i weekenden fra 7:30 til 11:00. ‘Morgenhår’ får sin egen særlig ramme, bestående af små snurrige animerede historier om en far, to børn og deres kæledyr, udviklet af tegneren Anders Morgenthalers selskab Copenhagen/Bombay.

Ifølge DR1’s redaktør for børn og unge, Birgitte Fredsby, er den nye morgenflade ikke umiddelbart tænkt som en forløber for DR´s fremtidige børnekanal:

– I første omgang var det fordi DRs Morgenflade med nyheder ikke fungerede, og så var “Morgenhår” for børn et godt alternativ. Men vi suger til os og lærer af erfaringerne til den kommende Børnekanal.

Hun glæder sig over de udvidede muligheder for at servicere de mindste seere – når de har lyst:

– Tiderne har ændret sig sammen med familiemønstrene. For mange familier er morgenen også en tid, hvor der er plads til lidt leg eller lidt fjernsyn, inden man skal ud af døren. Bl.a. derfor har primetime for børn flyttet sig fra eftermiddagen til om morgenen, hvor vi ved, at rigtig mange børn og deres førældre ønsker et godt tv-tilbud. Nu kan vi tilbyde en hel morgenflade for de små.

DR Børnekanal fra Århus

DR vil i det kommende år også begynde at sende børne-tv fra morgen til aften fra Århus-redaktionen. Børnekanalen skal udgøre halvdelen af en samlet børne- og historiekanal, hvor der bliver sendt børneprogrammer fra klokken 6.00-20.00 og historiske programmer resten af døgnet.

Birgitte Fredsby ser et fremtidigt børnekanalsamarbejde med de øvrige børnekanaler i SVT og NRK som et vigtigt forum hvor partnerne kan både dele indhold, idéer, strategier og erfaringer:

– Det er i forvejen et meget positivt og frugtbart samarbejde – og skønt at vi nu også kan bruge det i forbindelse med de Nordiske Børnekanaler. 

Kilde: DR presse