DR formand måtte gå

Kulturminister Brian Mikkelsen har fredag d. 19.6 valgt at afbeskikke DRs formand Mogens Munk-Rasmussen med en høringsfrist på 10 dage.

I den forbindelse siger Mogens Munk-Rasmussen:

– Jeg behøver ikke 10 dage. Jeg er uenig i ministerens konklusioner, men tager min afbeskikkelse til efterretning og betragter mig derfor som fyret med øjeblikkelig virkning. Jeg er personligt overrasket over konklusionen. Jeg mener, at jeg har gjort hvad jeg kunne for at løfte opgaven. Men sådan er vilkårene nogle gange,” siger han og tilføjer:

– Jeg er ked af at forlade jobbet. Det har været en svær, men også spændende periode. Jeg er glad for, at jeg efterlader huset i god stand med styr på økonomien og byggeriet og med en direktion i god form. Jeg har sat stor pris på samarbejdet med Kenneth Plummer og den øvrige direktion og ønsker dem al mulig held og lykke med den videre udvikling af DR. Herudover har jeg ikke yderligere kommentarer.

Mogens Munk-Rasmussen har været DRs formand gennem fire år.

Flere fratrædelser

Næstformanden i DRs bestyrelse, Erling Aaskov, og bestyrelsesmedlemmerne Finn Aaberg og Peter Hvid Jensen valgte også at trække sig som bestyrelsesmedlemmer i DR.

Chefredaktør Torben Dalby Larsen er nu den fungerende formand for DR. Torben Dalby Larsen har været medlem af DRs bestyrelse siden 1. januar 2007.

Kilde: DR Kommunikation